Demonstration. Den gångna helgen hade NMR tillstånd att demonstrera på Kungsholmen. Foto: Mimmi Epstein

Klart: Nazister får inte marschera i Stockholm i helgen

Nordiska Motståndsrörelsen nekas demonstrationstillstånd i Stockholm helgen.

  • Publicerad 10:32, 30 aug 2018

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, får avslag på sin ansökan om allmän sammankomst i Stockholm i helgen. Det meddelar polisen i ett färskt beslut.

Enligt den tillståndsansökan som lämnats in ville NMR marschera från Observatorielunden via Sveavägen, Hamngatan, Kungsträdgårdsgatan och Strömbron med Mynttorget som slutdestination mellan klockan 10 och 18 nu på lördag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mynttorget omfattas dock redan av en annan tillståndsgiven demonstration vid den tänka tidpunkten, vilket enligt polisen gör att något ytterligare tillstånd inte kan beviljas.

”I enlighet med polismyndighetens praxis ges inte tillstånd till två sammankomster på samma plats under samma tid”, står det i beslutet.

Polisen uppger vidare att tre alternativa färdvägar har föreslagits. NMR har dock, enligt beslutet, inte godtagit någon av dessa.

Våldsdömd nazistledare får leda marschen

”Sammanfattningsvis, och då en överenskommelse om platsen för sammankomsten inte har kunnat träffas, finner Polismyndigheten att det med hänsyn till ordning och säkerhet är nödvändigt att avslå er ansökan”, skriver polisen.

Beslutet kan överklagas senaste inom tre veckor.