NYTT. Systembolaget ska öppna i Gasverksområdet nästa höst. Foto: CA Fastigheter

Klart: Norra Djurgårdsstaden får Systembolag

Systembolaget ska öppna i Norra Djurgårdsstaden. Nästa höst ska en butik stå klar i Gasverksområdet.

  • Publicerad 07:30, 6 jul 2018

Det har spekulerats länge och varit högt uppe på många boendes önskelistor för vad som ska ta plats i Gasverksområdet när det står färdigt. Och nu är det klart. Systembolaget öppnar en ny butik i det gamla Maskinhuset. Det meddelar CA Fastigheter som håller i utvecklingen av Gasverksområdet och som nu tecknat avtal med Systembolaget.

Enligt företaget är lokalen är en "gammal maskinhall med tolv meter i rumshöjd och nästan lika höga fönsterpartier som nu omvandlas till butikslokal med bevarad industrikaraktär, däribland en synlig travers."

BILDSPECIAL: Följ med in på ett unikt besök i enorma gasklocka...

Systembolagets lokal kommer vara på 700 kvadratmeter och fler aktörer ska också ta plats i huset. Butiken ska öppna hösten 2019 enligt planerna.

– Det är mycket glädjande att kunna erbjuda lokaler till Systembolaget i Gasverket. Det är en betydelsefull hyresgäst för oss och ett starkt startskott på vår utveckling av denna nästintill magiska plats, säger Pernilla Claesson, regionchef Stockholm, CA Fastigheter iu ett pressmeddelande.

Här öppnar historiskt klättercenter

Sedan tidigare är det bland annat klart att bland annat Spårvägsmuseet och Klätterverket ska ta över två av de andra husen i området.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.