NYTT. Systembolaget ska öppna i Gasverksområdet nästa höst. Foto: CA Fastigheter

Klart: Norra Djurgårdsstaden får Systembolag

Systembolaget ska öppna i Norra Djurgårdsstaden. Nästa höst ska en butik stå klar i Gasverksområdet.

  • Publicerad 07:30, 6 jul 2018

Det har spekulerats länge och varit högt uppe på många boendes önskelistor för vad som ska ta plats i Gasverksområdet när det står färdigt. Och nu är det klart. Systembolaget öppnar en ny butik i det gamla Maskinhuset. Det meddelar CA Fastigheter som håller i utvecklingen av Gasverksområdet och som nu tecknat avtal med Systembolaget.

Enligt företaget är lokalen är en "gammal maskinhall med tolv meter i rumshöjd och nästan lika höga fönsterpartier som nu omvandlas till butikslokal med bevarad industrikaraktär, däribland en synlig travers."

BILDSPECIAL: Följ med in på ett unikt besök i enorma gasklocka...

Systembolagets lokal kommer vara på 700 kvadratmeter och fler aktörer ska också ta plats i huset. Butiken ska öppna hösten 2019 enligt planerna.

– Det är mycket glädjande att kunna erbjuda lokaler till Systembolaget i Gasverket. Det är en betydelsefull hyresgäst för oss och ett starkt startskott på vår utveckling av denna nästintill magiska plats, säger Pernilla Claesson, regionchef Stockholm, CA Fastigheter iu ett pressmeddelande.

Här öppnar historiskt klättercenter

Sedan tidigare är det bland annat klart att bland annat Spårvägsmuseet och Klätterverket ska ta över två av de andra husen i området.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21