På gång. Nu börjar kontrakten kring den nya grundskolan i Vallentuna falla på plats. Byggstart väntas bli i juni, om allt går enligt plan. Foto: Nystad AB

Klart: Så blir nya Engelska skolan i Vallentuna

Internationella Engelska skolan är på väg till Vallentuna. Idag tecknade skolan ett avtal med bolaget Nystad, som blir fastighetsägare för den nya grundskolan. Bygget planeras påbörjas i juni – om allt går enligt plan.

  • Publicerad 11:36, 17 maj 2019

VallentunaDirekt har tidigare skrivit om att Internationella Engelska skolan planerar att etablera sig i Vallentuna. Sedan dess har detaljer kring var man ska bygga skolan och vilka som ska bygga diskuterats mellan alla inblandade parter.

Idag kom beskedet att det blir bolaget Nystad som ska bygga och förvalta skolan.

– Skolan planerar att öppnas höstterminen 2020 och avsikten är att påbörja byggnationen under juni, säger Per Ronnevik, vd för Nystad AB.

Engelska skolan öppnar i Vallentuna

Skolan blir en 6-9 skola med plats för cirka 380 elever och platsen planeras bli vid Åbygläntan. Men det formella beslutet att överlåta marken fattas på kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj.

– Vi inom alliansen tycker det är jätteroligt och ser fram emot den här etableringen, men vi inväntar kommunstyrelsens beslut innan vi kan säga så mycket mer, säger Parisa Liljestrand, kommunalråd.

Stockholm Direkt