Många läsare har hört av sig till Södermalmsnytt för att stötta krögarens uteservering. Nu har staden beslutat att det får ställas ut bordar och stol på platsen men serveringen måste krympas rejält och huset får inte vara kvar. Foto: Sacharias Källdén

Klart: Södermalmskrogens populära uteservering måste krympas

Nu har kvarterskrogen Pane Vino fått rätt att ha en satellituteservering intill tunnelbanan i Zinkensdamm. Men den måste bantas rejält och träden ska lämnas ifred.

  • Publicerad 15:02, 27 jun 2017

Reaktionerna var starka på stadens beslut att inte ge fortsatt tillstånd åt Pane Vinos inglasade uteservering, strax intill tunnelbanebyggnaden.

Massivt stöd FÖR olagliga uteserveringen på Södermalm

Många kroggäster ställde sig bakom den populära statelitserveringen, men staden slog i våras fast att den tar upp för stor del av trottoaren. Man kräver också att de träd som byggts in ska frigöras.

Nu har trafikkontoret sagt ja till en annan servering på samma plats, men den måste krympas ordentligt. Dagens servering är 55 kvadratmeter. Krögaren får nu som mest ta upp 28 kvadrat av ytan.

Trots kraven – uteserveringen står kvar

Trafikkontoret säger också nej till ett golv, ingenting får förankras i marken och om parasoll ska sättas upp måste de ställas så att de inte kan skada träden som nu ska stå för sig själva utanför serveringen.

Krögaren har dock inte anpassat sig till stadens nya krav och har överklagat stadens belsut till Förvaltningsrätten. Än så länge står den inglasade uteserveringen kvar.

Populär kvarterskrog på Södermalm tvingas riva serveringen

Södermalmsnytt har sökt krögaren som avböjt att kommentera serveringens framtid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.