Färdiggrillat. Det nya förbudet innebär att det är totalförbjudet att grilla överallt i hela länet, även på den egna tomten. Foto: Mostphotos

KLART: Totalt eldningsförbud i Stockholm

Under ett extrainsatt möte under onsdagen beslutades att införa ett totalt eldningsförbud i Stockholms län.

  • Publicerad 15:26, 25 jul 2018

Det var Mitti.se som var först att rapportera om att ett skärpt förbud var på gång.

Länsstyrelsen bekräftade vid 15-tiden på onsdagen att man beslutat om ett så kallat "utökat eldningsförbud", som gäller från klockan 15.30 den 25 juli fram till som längst 31 augusti. Det utökade förbudet innebär i praktiken att man inte får elda med öppen låga ens på sin egen tomt. Även gasoleldning är förbjudet. Det är alltså helt slut med grillandet.

Så förbereder du hemmet för en krissituation

Beslutet att införa totalförbudet kommer efter att statliga Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, uppmanat samtliga av landets länsstyrelser och kommuner att skärpa sina eldningsförbud på grund av torkan som råder.

StockholmDirekt kunde igår berätta att polisen arbetar aktivt mot förbjuden grillning i stadens parker.

– Läget är så pass allvarligt att vi nu fokuserar våra resurser och aktivt kommer att gå ut och rapportera alla som bryter mot förbudet. Tidigare har vi kanske nöjt oss med en tillsägelse och sett till att grillen eller elden släcks, men från och med denna vecka kommer vi att upprätta anmälningar, sa kommissarie Heléna Johannesson på Södermalmspolisen då.