Vid en utredning när hästen haltar får man springa med hästen på hårt underlag. Foto: Tomas Arlemo

Klart: Vallentuna får en egen hästklinik

Mälaren hästklinik ska öppna en ny veterinärklinik för hästar i Angarn, Vallentuna.

  • Publicerad 15:44, 7 feb 2018

Mälaren hästklinik har ett hästsjukhus med mottagning i Sigtuna, en klinik i i Hölö, i Linköping och på Runsten Equestrian i Grödinge samt mottagning i Kvicksund.

Nu står det klart att de satsar på en helt ny klinik för hästar i Angarn med start i början på nästa år.

– Vi är helt specialiserade inom ortopedi, internmedicin, kirurgi och sports medicin. Ibland vaccinerar vi någon stallhund men inget mer än så, säger Mälaren hästkliniks vd Håkan Engdahl.

Den nya kliniken kommer att ligga på Wasatornets mark, där man planerar för ett riktigt hästcenter.

– Det kommer bli en riktigt fin anläggning och Wasatornet som sköter driften har genom hela processen varit mycket behjälpliga och tillmötesgående, något som naturligt nog har gjort det lättare att fatta beslutet om att satsa här. Det är en anläggning under utveckling och slutresultat kommer bli något som vi gärna vill vara en del av, säger Håkan Engdahl.

Dagmottagning

Det blir en dagmottagning där majoriteten av fallen är hältutredningar. Andra vanliga problem som behandlas kommer att vara nedsatt prestation hos tävlingshästar.

– Då gör vi bland annat endoskopi av luftvägar, både i vila och i tempo.

Det kommer även göras tandkontroller, dräktighetsundersökningar, vaccinationer, hantering av sårskador, besiktningar inför köp och försäljning.

– Kort sagt alla fall som inte kräver uppstallning på vårdavdelning, säger Håkan Engdahl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09