Nu har nya t-banan fått grönt ljus. Foto: Sacharias Källdén

Klartecken för bygget av nya tunnelbanan

Ett viktigt tillstånd är nu på plats. En domstol ger nu gula linjen klartecken till byggstart.

  • Publicerad 12:22, 28 maj 2018

Det är mark- och miljödomstolen som nu gett landstinget ett så kallat miljötillstånd för att leda bort inläckande grundvatten under byggtiden av gula linjen mellan Odenplan till Arenastaden i Solna.

Domen gör att bygget får tillstånd att starta genast, men enligt landstinget är byggstarten planerad först till 2019.

Planen klar: Så blir shoppingtunneln under Odenplan

Men tillståndet kommer en rad skärpta villkor kring bullerstörningar och grundvattenpåverkan.

"Med hänsyn till de samhällsekonomiska kostnaderna till följd av störningar i möjligheterna att utnyttja depån och störningar i trafiken på Arlandabanan, Citybanan, Ostkustbanan och Mälarbanan, finns det inte utrymme för några misstag från landstingets sida när tunnelbanan byggs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera döda kaniner hittade på Östermalm

Nyheter Mystisk gnagardöd De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00

Beskedet: Valand stänger för gott

Nyheter "En längre tid av olönsamhet" Kafé Valand har funnits på Surbrunnsgatan sedan 1954. Men nu ser det ut att vara över.torsdag 20/9 18:43