Klass 8F då de i höstas slöt upp bakom klasskompisen Jacob, som inte fick stöd av kommunen att bygga en rullstolsramp. Foto: Sara Ringström

Klass 8F tog fajten mot Hanif Bali – får pris

Klass 8F i Östra grundskolan i Skogås har gjort sig kända för att inte backa undan från en debatt. Det senaste året har de utmanat både Gustav Fridolin och Hanif Bali. Nu har de prisats för sitt engagemang.

  • Publicerad 09:30, 7 feb 2018

Klass 8F vann igår, den 7 februari, Surfa lugnt-priset. Priset delas ut till någon som har främjat kommunikation mellan unga och vuxna på internet.

– Budskapet eleverna kämpar för att förmedla är så otroligt viktigt. Nämligen att vi vuxna inte heller beter oss särskilt bra på nätet och vi borde verkligen föregå med gott exempel, säger Kristina Axén Olin, ordförande i Surfa Lugnt.

14-åringar känner sig påhoppade av Hanif Bali (M)

Ingemar, 14: Det är du som saknar kunskaper, Hanif Bali

I höstas fick 8F mycket uppmärksamhet då de tillrättavisade den moderata riksdagspolitikern Hanif Bali, efter att de känt sig påhoppade av honom på Twitter. Senare debatterade klassen med Gustav Fridolin som kommit till klassrummet för att prata digitalisering i skolan.

Efter Hanif Bali-bråket: Nu utmanar 8F Fridolin (MP)

​Klassen ställdes mot två andra finalister: Bakom skärmen UF som föreläser för föräldrar om sociala medier och Caroline Engvall som ligger bakom kampanjen Inte till salu.

– Vi tackar så sjuuuuuuuukt mycket. Av alla fina tävlanden så var vi de som vann? Heeelt sjukt. Wow, en dröm! säger Pamela och Hannah i Klass 8F efter utmärkelsen.

Kompisarnas kamp för Jacobs ramp

Motivering:

”Klass 8F på Östra grundskolan i Huddinge debatterar inte bara i klassrummet, utan i krönikor och med politiker på högsta ort, för att vuxna ska förstå att dålig ton på nätet inte bara är ett ungdomsproblem. Genom att våga ta fighten mot näthat inspirerar de jämnåriga, lärare, föräldrar, politiker och allmänheten till reflektion och dialog kring hur vi alla bidrar till en trygg nättillvaro.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.