Stänger. 7-Eleven vid Tomtebogatan/Norrbackagatan stänger till årsskiftet. Foto: Per Brandt

Klassisk 7-Eleven i Birkastan slår igen

Nedläggningen av Karlbergs station innebar för mycket förlust för den klassiska 7-Eleven som ligger i hörnet Tomtebogatan/Norrbackagatan. Nu stänger butiken.

  • Publicerad 11:42, 6 sep 2018

Förra sommaren när Citybanan öppnade stängde Karlbergs station och pendlare som tidigare gått av där går numera av på Odenplan.

Citybanan ger uppsving för Odenplans handlare

Det har gjort att flödet av folk som passerar i området har minskat radikalt. Något som 7-Eleven i hörnet Norrbackagatan/Tomtebogatan märkt av. Nu tvingas butiken stänga, något som Kronbladet var först med att rapportera.

– Det krävs en viss genomströmning av människor för att vi ska kunna gå runt. Det känns tungt och vemodigt att stänga butiken. Den har drivits av samma köpman sedan 2001, säger Inge-Marie Kjäll, regionchef.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon berättar att butiken haft en stabil utveckling sedan den öppnade men att det började gå sämre i samband med att Karlberg stängde. Troligen upphör butiken någon gång vid årsskiftet.

– Vi vill fortsätta ge våra kunder god service fram tills dess, säger Inge-Marie Kjäll.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

P-böterna ska höjas för bilister i Stockholm

Nyheter ✓Ska öka intäkterna till staden ✓S kritiskt P-böterna ska höjas igen – redan nästa år. Det grönblå styret hoppas dra in 85 miljoner extra till stadskassan.onsdag 21/11 11:58

Elev bet och slog personal på skola på Söder

Nyheter Efter upprepade incidenter – nu får skolan kritik av Arbetsmiljöverket Personal på Sofiaskolan blev bitna, sparkade och slagna av en elev i oktober. Nu kräver Arbetsmiljöverket att skolan vidtar åtgärder.onsdag 21/11 11:45