Film. I höst blir det nytt liv i den klassiska biografen Park, som stått tom i drygt två års tid. Foto: Per Brandt/Emil Fagander

Klassisk bio på Östermalm ska öppna igen

Redan nästa år kommer biografen Park på Östermalm att öppna igen. Förutom filmvisning kommer salongen även vara en plats för bland annat livemusik och seminarium.

  • Publicerad 20:00, 2 dec 2019

Den anrika biografen Park har i drygt två års tid ekat tom. Men hösten 2020 öppnar den för allmänheten, då under namnet Alma's Park. Men förutom namnbytet kommer mycket att vara sig likt, lovar Sara Kokk, general manager på Alma's Park.

– Man kommer kunna känna igen sig i foajén, och vi kommer att sätta in nya, sköna stolar för en bättre upplevelse på Park, säger hon.

Med bar – men färre platser

Alma, en medlemsklubb som sysslar med co-working, tog över Park i somras och i november öppnade man upp lokalerna för Stockholms filmfestival som visade 35 filmer under två veckor.

Men innan biografen kan öppnas för allmänheten på riktigt kommer några förändringar att ske. Bland annat kommer dagens 700 platser att sjunka till 400, och en bar ska byggas i salongen.

Snart kan biograf Park få nytt innehåll

Under våren kommer biografen att så smått öppna för slutna evenemang för Almas medlemmar. Som en förberedelse för att verksamheten ska öppna för alla i höst, menar Sara Kokk. Hon poängterar att Alma's Park ska fylla en funktion i Stockholms kulturliv, som en plats för filmvisning, seminarium, egna events och livemusik.

– Vi ser ett behov för kulturen efter att många scener stängts i Stockholm. Då vill vi kombinera kultur med film och livemusik, säger hon.

Vad för typ av filmer kommer att visas?

– Det kommer inte att vara en repertoarbiograf. Vi kommer köra filmvisningar några kvällar i veckan med ett varierat filmprogram. Inte bara storfilmer, utan blanda med klassiker och filmer från Europa.

Nytt liv. Biografen Park har stått tom sedan i slutet på september stått tom. Foto: Emil Fagander