Erika Alund, ägare till Kungsholmens färgbutik, försöker sälja och butikens framtid är oviss. Hon ser dock stora möjligheter för butiken att fortsätta. "Det är en fungerande butik som behövs i närområdet", säger hon. Foto: Robin Högberg

Klassisk butik på Kungsholmen stänger

Ägaren till anrika Kungsholmens färgbutik ska lägga ner verksamheten. Vad som sedan händer med lokalen återstår att se.

  • Publicerad 19:06, 11 sep 2017

I över hundra år har Kungsholmsborna kunnat köpa färg och tillbehör i butiken på Hantverkargatan 52 på Kungsholmen. Nuvarande ägaren Erika Alund har jobbat där i nästan tio år och tog över verksamheten för fem år sedan.

Men för ungefär en och en halv månad sedan bestämde Erika Alund sig för att sluta driva färgbutiken på Hantverkargatan.

– Jag vill trappa ner och göra nåt annat. Men jag kommer jobba vidare inom branschen, säger hon.

Ingen räddning för klassisk retrobutik i Vasastan

Inte klart med köpare

Erika Alund lade därför upp en annons på Blocket och har satt upp en lapp i entrédörren till butiken om att hon söker en ersättare.

– Det är flera som sagt att de är intresserade, men än så länge är inget klart. Det är inte bråttom, man säljer ju inte en rörelse bara sådär i brådrasket, säger hon och fortsätter:

– Kunderna är väldigt måna om att butiken ska fortsätta. Folk behöver en sådan här närliggande färghandel, särskilt de som inte har bil.

Klassisk retrobutik tvingas lämna – värden vill hellre ha krog

"Tråkigt om den försvann"

Men vad som ska ske i lokalerna efter att Erika Alund sålt verksamheten är alltså ännu oklart.

– Det blir en prisfråga i slutändan, men, jag tycker ändå det skulle vara roligt om någon som gillar färg och form kan tänka sig ta över. Det vore tråkigt om färgbutiken försvann eftersom den funnits här i 100 år och folk uppskattar den.

Klassisk butik i Abrahamsberg klappar igen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C:s oavsiktliga Pippi-hån mot polisen

Nyheter ✓"Hoppas att ingen tar illa upp" ✓Så svarar polisen Mer grönt, fler möbler och döp om Jakob Mommas Park vid polishuset på Söder efter en klassisk och utskrattad Pippi-karaktär. Det föreslår Centerpartiet.torsdag 21/6 11:30