Återöppnar. Pia, Raphaël och Michel ser fram emot att åter välkomna gästerna till Narvavägen. Foto: Johann Bernövall

Klassisk krog återställd efter ambassadbranden

Restaurang Cassi på Narvavägen har haft det kämpigt sedan i våras. Nu har läget ljusnat och snart slår kroginstitutionen som funnits sedan 1954 åter upp portarna.

  • Publicerad 11:54, 19 sep 2018

Pia, Raphaël och Michel Fitoussy har haft en tuff tid sedan branden i den portugisiska ambassaden på Narvavägen den 4 april. Den franskinspirerade kvarterskrogen Cassi som syskonen driver tillsammans drabbades hårt av fuktskador i samband med branden och trion har fått hugga i när restaurangen sakta men säkert har kunnat återställas

För det är just en återställning det handlar om. Det har stammisarna sett till. Stödet från både dem och leverantörer har varit stort, berättar syskonen. Men budskapet har varit tydligt; ändra ingenting!

– Vissa kan tycka att det låter tråkigt att behålla allt precis som det alltid varit. Men det finns något väldigt fint och tryggt i det också, säger Pia Fitoussy.

Klassisk krog förstörd i ambassadbranden

Ett aber har varit att få igång gasen efter renoveringen, något som man nu äntligen lyckats med. Det blir nyöppning på tisdag den 25 september klockan 10.45.

– Hela den här perioden har präglats av ovisshet och det är så klart jobbigt. Men nu känns det riktigt bra att vi äntligen kan öppna igen, säger Rapahël Fitoussy som är den av syskonen som arbetar mest i köket.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42