Återöppnar. Pia, Raphaël och Michel ser fram emot att åter välkomna gästerna till Narvavägen. Foto: Johann Bernövall

Klassisk krog återställd efter ambassadbranden

Restaurang Cassi på Narvavägen har haft det kämpigt sedan i våras. Nu har läget ljusnat och snart slår kroginstitutionen som funnits sedan 1954 åter upp portarna.

  • Publicerad 11:54, 19 sep 2018

Pia, Raphaël och Michel Fitoussy har haft en tuff tid sedan branden i den portugisiska ambassaden på Narvavägen den 4 april. Den franskinspirerade kvarterskrogen Cassi som syskonen driver tillsammans drabbades hårt av fuktskador i samband med branden och trion har fått hugga i när restaurangen sakta men säkert har kunnat återställas

För det är just en återställning det handlar om. Det har stammisarna sett till. Stödet från både dem och leverantörer har varit stort, berättar syskonen. Men budskapet har varit tydligt; ändra ingenting!

– Vissa kan tycka att det låter tråkigt att behålla allt precis som det alltid varit. Men det finns något väldigt fint och tryggt i det också, säger Pia Fitoussy.

Klassisk krog förstörd i ambassadbranden

Ett aber har varit att få igång gasen efter renoveringen, något som man nu äntligen lyckats med. Det blir nyöppning på tisdag den 25 september klockan 10.45.

– Hela den här perioden har präglats av ovisshet och det är så klart jobbigt. Men nu känns det riktigt bra att vi äntligen kan öppna igen, säger Rapahël Fitoussy som är den av syskonen som arbetar mest i köket.