Inget rött i glasen. Från och med nu blir det italiensk husmanskost utan alkohol på Kungsholmen. Foto: Maria Lilja

Klassisk krog blir av med alkoholtillståndet

Här har Sinatra varit dyngrak, Tina Turner visat röven, och Harrison Ford har tagit ton för en liten tjej. Men nu kan det vara över för den mytomspunna krogen då skulderna växer, och spritlicensen har rykt.

  • Publicerad 13:35, 20 jun 2018

Det handlar om La Famiglia på Alströmergatan, en italiensk husmansrestaurang av klassisk snitt. Den har funnits i ett 30-tal år och vi har skrivit om den flera gånger, bland annat då den genom åren ska ha lockat många kändisar.

Bland annat ska Bruce Springsteen ha varit stammis på La Famiglia. Andra anekdoter handlar om när Frank Sinatra blev plakat, Tina Turner moonade gästerna, och Harrison Ford sjöng "Happy birthday" till en födelsedagsflicka.

Men nu kan det vara slut på det hela då tillståndsmyndigheten har tagit tillbaka rätten att sälja alkohol.

Detta på grund av allvarliga brister i ekonomin och "personlig lämplighet". I motiveringen skriver man att La Famiglia utan förklaring helt struntat i att upprätta sin senaste årsredovisning. Antingen för att de försöker mörka ekonomiska brister, eller för att bokföringen är så dålig att en årsredovisning helt enkelt inte är möjlig.

Ligger back närmare en miljon

Senast La Famiglia gjorde en årsredovisning, 2016, så låg restaurangen minus 826 000 kronor. Annat som noteras av tillståndsenheten är:

✓ Skulderna har ökat snabbt under 2018 och skuldberget bara växer hos Kronofogden. Man saknar förmågan att betala löpande utgifter, eller så vill man bara inte göra det.

✓ La Famiglia saknar rutiner för att hantera växelkassa och personal.

✓ Skatter betalas ej i tid.

✓ Restaurangen fick en ny chef 2017. Hen har vid hela fem tillfällen gjort det prov som krävs av Folkhälsomyndigheten, och kuggat varje gång.

✓ Vid en inspektion i januari 2018 noterade inspektörerna att personalen satt kvar och drack alkohol efter stängning.

StockholmDirekt har sökt styrelseledamoten till det bolag som äger La Famiglia utan att lyckas. En medlem i styrelsen säger dock att han själv "bara är suppleant, jag vet inget om restaurangen, jag tror att han som bestämmer är i Grekland".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snart börjar sprängningarna vid Slussen

Nyheter Klart för byggstart av omstridda bussterminalen i Katarinaberget Klart för skott. Skott kommer. Snart dånar det i Katarinaberget när staden sätter igång bygget av den nya bussterminalen.onsdag 26/9 13:37

Nytt torg och flera krogar i Götgatsbacken

Nyheter Så blir omstridda renoveringen 60-talskåken i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan får nytt liv när hela byggnaden nu totalrenoveras. På menyn står bland annat flera nya restauranger.onsdag 26/9 12:20