"Nyöppnat". Carl Mellerot, Michel Berendji, Stefan Pedersen och Klas Nygren driver numera Clas på hörnet. Foto: Mimmi Epstein

Klassisk krog tillbaka i Vasastan

Nu är klassikern Clas på hörnet "tillbaka" på Surbrunnsgatan. Nya ägaren vill nå den yngre publiken och satsar bland annat på chark-aw och ekomat.

  • Publicerad 19:00, 9 okt 2017

När nya ägarna tog över den anrika krogen i augusti var det en självklarhet att ta tillbaka namnet Clas på hörnet som den hetat större delen av sin existens. Det var för ett par år sedan som den förra ägaren totalrenoverade och bytte namn till Browallshof som stället hette när det öppnade 1731. Men strax därpå bytte det namn till Clas på hörnet efter sin ägare.

– Jag provade att åka taxi tre gånger och fråga efter Browallshof men ingen visste var det låg. När jag sa Clas på hörnet visste de direkt, säger delägaren Stefan Pedersen.

Nu satsar man på "svensk traditionell matlagning med modern touch".

– Det ska vara som 1731 fast det är i dag. Vi har tagit flera hundra år gamla recept och uppdaterat dem. Ta till exempel anka med chutney och chili. Chili visste man inte ens att det fanns på 1700-talet, säger Michel Berendji som driver restaurangen och tidigare har arbetat på Stallmästaregården, bland annat.

Nu vill de locka den yngre publiken.

– Traditionellt har det här varit en restaurang där man har firat sin 50-årsdag eller bröllopsdag. Vi vill att det ska bli ett avslappnat ställe dit folk går och tar en AW, utan att vi tappar ställets själ, säger Klas Nygren, delägare.

Men som gammal stammis kommer man ändå kunna känna igen sig.

– Vi hade nyligen en gäst som hade varit och ätit köttbullar här för femton år sedan och han var lite nervös eftersom han hade höga förväntningar. Men efteråt sa han att det var lika gott som förra gången, säger Carl Mellerot, som driver restaurangen tillsammans med Michel Berendji.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter Karin Ernlund (C) i stor intervju inför valet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43