Filip Guvén ska öppna Pas d´art, som betyder "ingen konst" på franska, på Biblioteksgatan 6-8. Foto: Alexander Ljungdahl/ Martin Brudnizski

Klassisk lokal på Biblioteksgatan byter koncept

Franska klassiker, på svenska råvaror, till ett rimligt pris. I november öppnar restaurangen Pas d´art på Biblioteksgatan i Wienercaféets gamla lokaler.

  • Publicerad 20:00, 29 okt 2019

I lokalen på Biblioteksgatan 6-8 där klassiska Wienercaféet låg till och med i början av augusti öppnar samma ägare i stället restaurangen Pas d´art den 29 november. Namnet betyder "ingen konst" på franska men krogen har valt att månadsvis samarbeta med olika konstnärer och modeprofiler som kommer att få smycka skyltfönstren mot gatan. Namnet kan även tolkas som "inga problem".

Fokus på menyn kommer att vara rätter från det franska köket som lagas med svenska råvaror.

– I bistronomisk anda och med avstamp i det franska köket kommer vi laga mat efter säsong, med i princip uteslutande svenska, lokala råvaror. Menyn kommer regelbundet uppdateras utifrån säsongens tillgängliga råvaror men en stående klassiker är vår gudomliga bouillabaisse som alltid kommer agera flaggskepp. En annan signumrätt är vår råbiff, säger Filip Guvén, VD och medgrundare till Brasseriegruppen.

Vad menas med "bistronomi"?

– Rent krasst innebär det att ta finmaten till folket – hög gastronomisk standard men till en rimligare prisklass. Michelinbelönade Michael Spiridon har tagit fram en meny som är djupt förankrad i den traditionella, hantverksmässiga kokkonsten men som samtidigt är öppen för flera moderna inslag, säger Filip Guvén.

Restaurangens nya utformning och inredning står Martin Brudnizki för. Martin är även arkitekten bakom klassiker som flaggsviten på Grand Hôtel samt Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.