Igenbommat. Foto: Andreas Jennische

Klassisk Söderkrog i konkurs

Lyckan blev kortvarig för det legendariska ölsjappet på Södermalm. Nu har det klappat igen – igen.

  • Publicerad 15:57, 3 aug 2017

Tidigare i år kunde vi rapportera om glädjen när Brother Tuck, ett av Götgatans mer beryktade vattenhål, slog upp portarna på nytt. Då var det bristande bokföring och indraget alkoholtillstånd som resulterat i att "Tucken" fått bomma igen i ett helt halvår.

Den nya chefen Tommy Hellsten var entusiastisk inför nystarten, och lovade alla stammisar att inget skulle ändras. Det skulle bli blues, country, trubadurer och "annan lyssningsbar musik". Ingen hårdrock.

Men så blev det inte. Sedan en kort tid tillbaka är det återigen mörkt i puben, och telefonnumret har upphört. Brother Tuck har gått i konkurs.

Efter indraget alkoholtillstånd – nu är klassiska puben på Söder öppen igen

– Ja, det gick i konkurs för en månad sedan. Jag arrenderade Tucken av ägarna, men det fungerade inte. Så till slut slog jag igen. Jag vet inte alls vad som ska hända med stället i framtiden, säger Tommy Hellsten.

Maria Milosevic, som äger krogen via aktiebolaget Tucken Restaurang, säger till StockholmDIrekt att de ska öppna igen, utan några förändringar. Men hon kan inte alls säga när.

– Du vet hur det är med tillstånd och allt sådant. Det tar tid, säger Maria Milosevic.

Klassisk krog på Södermalm har förlorat serveringstillståndet

Tommy Hellsten försökte driva Brother Tuck. Men det gick inte. Foto: Elina Lundberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.