PEPP. Delägaren Mikael Jellby är glad över att en äldre publik hittat till T8ng, den nya kinesiska restaurangen i Marie Laveaus gamla lokaler. Foto: Sophie Stigfur

Klassisk Söderkrog kan bli "opiumhåla"

Äldre publik, ny meny och noll DJ's. När gamla Marie Laveau blivit kinesiska restaurangen TONG är få saker sig likt. Nu avslöjar ägarna nya planer för källarvåningen.

  • Publicerad 19:58, 1 nov 2017

Det var i september som den forna nattklubben Marie Laveau bytte skrud och slog upp portarna för nudelbaren Little TONG. För en vecka sedan öppnades även den intilliggande stora restaurangen TONG upp med sin bredare meny, och enligt restaurangchef Mikael Jellby verkar konceptet hittills ha landat väl hos Södermalmsborna.

– Det har varit mer än fullt. Vi märker att vi nått en ny publik med lite högre medelålder som uppskattar god mat och dryck, det känns jättekul.

Klassisk söderklubb blir kinakrog: "Nattklubbarna har gjort sitt i stan"

Inget "mellanbrunt gegg"

För fiolerna på TONG står förutom Mikael Jellby även Thomas Omfors, Simon Åhberg och cocktailexperten Jimmy Dymott – som tagit med sig den kinesiska andan hela vägen in på drinkmenyn med allt från szechuan-cocktails till varma té-drinkar.

– Vi har försökt modernisera det asiatiska köket på sätt man kanske inte är vad vid på andra kinesiska restauranger. Det är inget sötsurt mellanbrunt gegg liksom, utan renodlade smaker med en twist, säger Thomas Omfors.

De öppnar finkrog för Svenssons på Söder

Simmig stämning målet

Många har spekulerat kring vad som ska hända med källarplanet som tidigare huserade ett välbesökt dansgolv. Kvartetten har tidigare sagt att de känner sig för gamla för att driva nattklubb, men kan avslöja att de har en del andra uppslag kring hur källaren ska användas.

– Vi vill ha en lite ruffigare sorlig stämning, det går under arbetsnamnet "opiumhålan", det kanske kan vara en fingervisning, säger Mikael Jellby och skrattar.

– Men exakt hur det ska utformas och när det blir av vet vi inte än, vi kommer låta det växa fram och läsa av vad våra gäster vill ha. Men oavsett vad vi gör så är en sak klar: det ska vara stimmigt och så jävla kul att man aldrig vill gå därifrån.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.