KONSTIGT? Klassiska baren Lemon Bar satsar på konstutställningar i höst. Foto: Arkivfoto: Johanna Lundberg/Lemon bar

Klassiska baren satsar på konstutställningar

Under hösten förvandlas klassiska Lemon Bar till ett galleri då flera etablerade konstnärer ställer ut.

  • Publicerad 10:28, 31 aug 2016

Redan i juli smygstartade projektet, som går under namnet Lemon Art, med att Rolf Clovemo ställde ut och dessutom lät barens gäster namnge en av hans tavlor. Det inkom över 200 förslag.

– Vi kommer ge de konstnärer som ställer ut nu i höst möjligheten att göra samma sak. Men det får de bestämma själva - att ge bort namnet på ett verk kan ju vara ganska känsligt, säger Laila Orning på konstföretaget Artbased som står bakom projektet.

Att ställa ut konst i en bar grundar sig i en vilja att få ut konst i en annan miljö än den traditionella, berättar Laila Orning.

– Vi vill nå en ny grupp konstbetraktare. Många upplever att det är svårt med konst och tror att det är mer avancerat än vad det är. Därför vill vi ställa ut de här välkända konstnärerna som är relativt lättillgängliga och få deras konst att nå ut där folk rör sig.

Fram till årsskiftet kommer Anna Lindberg, Mikael Altersten och Per Sonerud samt Laila Orning själv att ställa ut. Förutom att titta på deras konst kommer gästerna kunna dricka en särskild drink som respektive konstnär komponerat ihop efter eget tycke och smak.

– Det är en svårflörtad konstpublik som är där för att ha det trevligt och festa till klockan 3 på natten, men det är också det roliga och utmanande med det här. Vi fick faktiskt jättefin respons från stammisarna på den första utställningen, säger Laila Orning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm i valet 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan nu På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00