Stängt. Enskede cykel är stängt sedan några veckor tillbaka. Foto: Eva Tonström

Klassiska cykelbutiken i Enskede har stängt

Efter många år på samma plats har Enskede cykel och sport nu gått i graven. Vilka som tar över lokalen är inte klart än.

  • Publicerad 16:23, 6 nov 2018

En av stadens mest väletablerade cykelbutiker med verkstad, Enskede cykel och sport vid Sockenplan, har stängt.   

För ett par veckor sedan såldes allting ut, utom några varor som fortfarande hänger kvar på väggarna i butiken, tillbehör till cyklar, däck och verkstadsprylar. Butiken drevs i många år av samma personer men i januari 2017 sålde de alltihop till Helena och Christian Ericson.

Här är Stockholms mysigaste cykelmekar

I en artikel på Stockholmdirekt för cirka ett år sedan säger paret att det är ”bra snurr” på försäljningen och att jättemånga cyklar i området. Ändå väljer de, efter bara 1,5 år, att lägga ned butiken.

Flyttar till Gotland

”Vi stänger och säljer på grund av att vi har tackat ja till erbjudandet att driva och utveckla Lummelundagrottan på Gotland. Dessutom driver vi Visby Hyrcykel sedan 15 år och dessa två verksamheter på Gotland väljer vi att lägga vårt fokus på”, säger de i ett mejlsvar till tidningen.

Vad det blir för verksamhet på platsen istället är än så länge oklart, enligt paret Ericson. De hänvisar till att de är mitt inne i en försäljningsprocess av lokalen och återkommer när de vet mer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Nyheter Åtta års väntan kan snart vara över Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.tisdag 20/11 16:58