Stängt. Enskede cykel är stängt sedan några veckor tillbaka. Foto: Eva Tonström

Klassiska cykelbutiken i Enskede har stängt

Efter många år på samma plats har Enskede cykel och sport nu gått i graven. Vilka som tar över lokalen är inte klart än.

  • Publicerad 16:23, 6 nov 2018

En av stadens mest väletablerade cykelbutiker med verkstad, Enskede cykel och sport vid Sockenplan, har stängt.   

För ett par veckor sedan såldes allting ut, utom några varor som fortfarande hänger kvar på väggarna i butiken, tillbehör till cyklar, däck och verkstadsprylar. Butiken drevs i många år av samma personer men i januari 2017 sålde de alltihop till Helena och Christian Ericson.

Här är Stockholms mysigaste cykelmekar

I en artikel på Stockholmdirekt för cirka ett år sedan säger paret att det är ”bra snurr” på försäljningen och att jättemånga cyklar i området. Ändå väljer de, efter bara 1,5 år, att lägga ned butiken.

Flyttar till Gotland

”Vi stänger och säljer på grund av att vi har tackat ja till erbjudandet att driva och utveckla Lummelundagrottan på Gotland. Dessutom driver vi Visby Hyrcykel sedan 15 år och dessa två verksamheter på Gotland väljer vi att lägga vårt fokus på”, säger de i ett mejlsvar till tidningen.

Vad det blir för verksamhet på platsen istället är än så länge oklart, enligt paret Ericson. De hänvisar till att de är mitt inne i en försäljningsprocess av lokalen och återkommer när de vet mer.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03

Staden om hånade rondellen i Söderort: "Bra"

Nyheter Trafikkontoret gillar bygget trots att förare kör rakt över Områdets nya rondell blev en snackis i Hägerstensåsen i höstas. Men trots att många fortfarande kör rakt över den är staden nöjd. “Rondellen fungerar bra”.fredag 18/1 16:19