Klassiska fiket i Vasastan sadlar om – satsar på kvalitetsburgare

Levinskys på Rörstrandsgatan går tillbaka till grunderna. Nu ska caféet satsa fullt ut på hamburgare.

  • Publicerad 14:17, 8 nov 2016

Levinskys caf'é har legat på Rörstrandsgatan i 16 år och gör nu för första gången en totalrenovering av lokalen. Det är inte bara inredning och planlösning som förnyas. Även menyn genomgår en storstädning. Tanken är att gå tillbaka där allt en gång började.

– När den första Levinskys-restaurangen öppnade för 30 år sedan var det hamburgare på menyn. Vi tänker gå tillbaka till grunderna och satsa på hamburgare av högsta kvalitet med bara svenska råvaror, säger Alexander Trewin, delägare på Levinskys.

LÄS ÄVEN: Här är det fest för köttälskare

– Vi finslipar konceptet och kommer erbjuda en smal meny som inte spretar åt olika håll. Fokus är hamburgare, säger Nino Armoni, delägare.

Den första Levinskys-restaurangen öppnade i korsningen Norrlandsgatan/Birger Jarlsgatan för 30 år sedan och var det första svenska stället efter Clock som satsade på hamburgare.

LÄS ÄVEN: Här är två nya Vasastadskrogar

Att konkurrensen nu ser annorlunda ut – och att mängder med krogar satsar på kvalitetsburgare, är inget som oroar.

– Nej. Hamburgare, pizza och pasta är grejer som fungerar världen över, det går hem hos alla. Visst är det en hamburgertrend just nu, men vi har god erfarenhet av hamburgare och vet att det gäller att satsa på kvalitet, säger Nino Armoni.

LÄS ÄVEN: Här är alla nya ORD på krogen!

Levinskys på Rörstrandsgatan stängde i mitten av oktober och planeras bli klara med sin nyrenoverade lokal inom en till två veckor.

Alexander Trewin och Nino Armoni på Levinskys i Vasastan satsar på kvalitetsburgare. Foto: Michael Toll

TOTALRENOVERAS. Just nu är det en stor byggarbetsplats men inom kort öppnar Levinskys upp igen på Rörstrandsgatan. Foto: Michael Toll

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

9-åriga Kimberly är Pippis nya kompis

Nyheter Spelar Annika i föreställning på Junibacken Tidigare i år syntes hon i "Sound of Music" på Intiman. Nu är Östermalmsbon Kimberly Rydberg, 9 år, redo att ta sig an rollen som Pippis kompis Annika på Junibacken.lördag 15/12 8:00

Misstänkt mordförsök i centrala Stockholm

Nyheter Man förd med ambulans till sjukhus En man har förts till sjukhus efter att ha blivit stucken med knivliknande föremål.fredag 14/12 20:05