Hjortywood-skyltningen har kommit tillbaka till klippan på Hjorthagsparken. Foto: Per Brandt

Klassiska Hjortywood-budskapet är tillbaka

Glöm Norra Djurgårdsstaden eller Hjorthagen. Här döps områdena på med nygammalt namn – med plastmuggar.

  • Publicerad 13:15, 16 maj 2018

För ett par år sedan kunde uppmärksamma passerande och boende i Hjorthagen och området vid Norra Djurgårdsstaden, som då var i startskedet, se en skylt hängandes på berget vid Hjorthagsparken där det stod "Hjortywood". Sedan försvann den.

Nu är namnet tillbaka.

I veckan uppmärksammade boende att staketet på klippavsatsen nu har fått tillbaka det Los Angeles-flörtande epitetet. Den nya gerilla-konsten är gjord av platsmuggar, liknande de budskap som kan ses på flera platser över hela stan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är "platsmuggskonstnären" Patrik Kvist som ligger bakom dessa, men om han har ett finger med i spelet även denna gång återstår att se. StockholmDirekt har sökt Patrik Qvist men han har inte återkommit. I lokala Facebook-grupper sprids nu bilder tagna på avstånd där man skymtar flera personer som är i full färd att sätta upp plastmuggarna.

Exklusivt: Intervju med plastmuggskonstnären

UPPDATERING: Plastmuggskonstnären himself svär sig nu fri från verket men uppger att det är en vän till honom som ligger bakom det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i anrik krog i Vasastan

Nyheter "Många stammisar oroliga" Tennstopet drabbades av en brand i helgen. Ingen person ska ha kommit till skada men krogen tvingas ha nedre matsalen stäng – i övrigt är det "business as usual" hälsar restaurangchefen.måndag 21/5 11:01

Succé för Kungsholmens nya loppis

Nyheter Se film och bilder från den folkfyllda premiären En succépremiär. Folk vallfärdade för att fynda på Kungsholmstorgs nya loppis.måndag 21/5 10:32