Karla frukt renoveras just nu. Snart blir det både nytt och det gamla vanliga i butiken. Foto: Per Brandt.

Klassiska Karla frukt får ny ägare

Karla frukt är så mycket Östermalmsklassiker en affär kan bli. Nu har den fått nya ägare som lovar att både behålla och förnya.

  • Publicerad 10:17, 29 aug 2018

Karla frukt, med sin ikoniska prisbelönta skylt, har funnits på Östermalm och Karlavägen 72  i 90 år. Nu kliver nya ägare in efter att Susanne "Sussie" Kjerrgren efter 13 år vid rodret har valt att sälja. Att det blir Mele Perini och Claes Söderberg som tar över är ingen slump.

– Vi bor båda på Östermalm och Claes är uppväxt i stadsdelen. Våra barn går och har gått på Carlssons skola på Kommendörsgatan och då är det naturligt att man ofta hamnar på Karla frukt. Så vi genom åren lärt känna Sussie och sedan några år pratat om att ta över när hon ville gå i pension, säger Mele Perini som sedan tidigare driver en vinbar på Centralstationen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sagt och gjort. Sedan i somras har butiken nya ägare och just nu pågår en grundläggande renovering av lokalen. Men den som oroas för att man inte kommer känna igen butiken får lugnande besked. Mycket kommer att vara som vanligt när man öppnar på nytt i oktober.

– Det nya blir en kaffebar i en del av lokalen. Men frukten, chokladen, godissnurrorna och skylten blir kvar. Idén med kaffet är att det ska bli en plats som lever under större delar av veckan än tidigare, säger Mele Perini.