Karlagrillen vid Karlaplan är en klassiker. Nu ska den flytta, men bara en liten bit. Foto: Linda Gren

Klassiska Karlagrillen flyttar

En blå byggnad vid Karlaplan har fått Östermalmsborna att haja till. Där under gömmer sig den nya Karlagrillen som ser ut att stå klar i augusti.

  • Publicerad 11:24, 31 maj 2018

Karlagrillen vid Karlaplan 8 kommer senare i sommar att försvinna, för att att flytta ett stenkast bort. Kontraktet med staden för den nuvarande placeringen har gått ut. Men grillen flyttar inte bara. Just nu byggs en helt ny grill, väl dold under det blå höljet nära Maximteatern.

Grillens ägare Samouil Toumas vill inte avslöja för mycket om den nya grillen, som han ansökte om bygglov för redan 2014, utan hänvisar till arkitekten Tomas Hagman som anlitats för att rita den.

– Det blir en ny och förhoppningsvis snyggare grillkiosk. Arbetet pågår för fullt bakom planket med grunder och anslutningar, säger Tomas Hagman.

Kan du avslöja något om detaljerna?

– Nej, inte än. Det är roligare att avslöja det för Östermalmsborna när byggplanket försvinner.

Den nya placeringen ligger nära platsen där staden tidigare ville bygga en offentlig toalett. Men där gjorde grannarnas protester att man till slut gav upp planerna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även det här bygget har stött på patrull och prövades i högsta juridiska instans, mark- och miljööverdomstolen, efter att grannar protesterat. Där vann de klagande dock inget gehör utan överklagan avslogs i oktober 2017. Sedan i januari har man haft ett startbesked och kunde börja bygga.

– Jag tror att det här kommer bli riktigt häftigt och bra. Målet är att vara klara i augusti, säger Tomas Hagman.

Här, intill Maximteatern, pågår arbetet med den nya grillen. Foto: Läsarbild

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.