Klassiska klubbar vill samarbeta

Arbete över klubbgränserna ska stärka Ekerö IK och Skå IK och bygdegård. Klubbarna diskuterar nu utvecklingsområden. – Vi har gemensamma utmaningar, säger Nicklas Lindersson, ordförande i Ekerö IK.

  • Publicerad 17:54, 23 jan 2018

Vi vill fånga upp så många som möjligt så att de inte hamnar mellan klubbarna.

De båda idrottsklubbarna Ekerö IK, bildat 1921 och Skå IK och bygdegård, bildad 1934, är riktiga klassiker på Mälaröarna. Nu kan de komma att gå en framtid tillmötes genom samarbete.

Sedan i höstas har samtal förts hur klubbarna ska kunna dra nytta av varandra exempelvis i samtal med kommunen. Men även hur fler barn och unga ska kunna idrotta inom kommungränsen.

– Vi vill fånga upp så många som möjligt så att de inte hamnar mellan klubbarna, säger Björn Osberg, ordförande i Skå IK och bygdegård.

Eftersom klubbarna har lite olika verksamheter ser han en form av samarbete i exempelvis utbyte av träningsformer över både klubb- och idrottsgränserna.

– Vi kan till exempel bjuda in fotbollen att komma och träna brottning. Det kanske inte är så dumt som fotbollsspelare att få bättre teknik i hur man använder sin kropp, säger han.

Även organisatoriskt finns förhoppningar om gemensam draghjälp.

– Då kan vi bli starkare i förhandlingar mot kommunen. Vi kan ta tillvara på varandras resurser och ställa upp för varandra. Ett sätt är att samköra våra vaktmästerier och administrativa funktioner, säger Björn Osberg.

Han tycker att samtalen har varit bra och han får medhåll av Ekerö IK:s ordförande Nicklas Lindersson.

– Det här vore jättebra. Vi har gett i uppdrag till Serge (Conein, Skås kanslichef) och Rickard (Markusson, Ekerös kanslichef) på våra kanslier att sätta sig ner och diskutera, säger han.

Båda parter är överens om att det inte handlar om att en ny klubb eller total sammanslagning.

– Det är grunden. Vi ska ha kvar våra båda föreningar och dra nytta av varandra och stötta varandra, säger Björn Osberg.

Mer: Här är klubbarna

Ekerö IK grundades 1921 och närmar sig alltså hundraårsjubileum.

Föreningen har flera olika sektioner och i klubbens färger kan barn, ungdomar och vuxna ägna sig åt fotboll, ishockey, innebandy, armbrytning, bågskytte, badminton och bordtennis.

Skå IK och bygdegård har funnits sedan 1934, även de har flera olika verksamheter i klubbens regi. De idrotter som finns är ishockey, fotboll, innebandy, handboll och brottning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Här är första bussen med flexibla nattstopp

Nyheter Nu kan du hoppa av närmare ditt hem I höst ska idén med nattstopp på bussen sjösättas. Först ut att testa den nya idén kan bli buss 396 mellan Bromma och Stenhamra.måndag 21/5 11:45

Renoverade banor ger nystart för tennisklubb

Nyheter Nu blåser Stenhamra tennisklubb liv i en insomnad tradition. På lördag blir det Tennisens dag igen.måndag 21/5 8:36

Oppositionen är redo att styra

Nyheter Ekeröalliansen ska inte luta sig tillbaka och tro att de sitter säkert i förarsätet. Det menar oppositionsrådet Hanna Svensson (S) som laddar för ledning.fredag 18/5 15:02

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter