Klassiker till salu. I ett år har ägarna till Zum Franziskaner försökt hitta en köpare till en av stans äldsta krogar. Foto: Sacharias Källdén

Klassiska ölhaket "reas ut" – miljoner i rabatt

Ett av stans mest klassiska ölhak ”reas” ut. Efter att ha legat ute till försäljning i ett år har priset nu sänkts med nära tre miljoner.

  • Publicerad 14:00, 9 jan 2017

Det var i januari i fjol som ett av stans äldsta ölhak Zum Franziskaner i Gamla stan las ut till försäljning.

LÄS MER: Nu kan Stockholms äldsta ölhak bli ditt

Men trots att det gått ett år sen annonsen publicerades och att intressenter har funnits har ingen köpare slagit till.

Kanske avskräckte det ursprungliga priset. Puben bedömdes först vara värd 8 950 000 kronor. Idag ligger den klassiska ölhallen fortfarande till salu men priset har sänkts ordentligt, till 6 miljoner kronor.

"Ska absolut inte stänga"

I sociala medier har ryktet gått att Zum Franziskaner snart ska läggas ner, efter en rejäl hyreshöjning, något som oroat många. Men att puben skulle gå i graven nu tillbakavisas.

”Vi skall absolut inte stänga. Däremot ligger vi fortfarande ute till försäljning” skriver en av ägarna i ett mejl till Södermalmsnytt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.