1979. Essing, Mongo, Happy och Sir N när det begav sig. Foto: Privat

Klassiska punkbandet från Järfälla intar Nalen

Sören "Sir N" Andersson, sångare och gitarrist i punkbandet Incest Brothers. Bandet från Järfälla bildades 1977, och återförenas nu i en spelning på Nalen efter 37 år.

  • Publicerad 11:41, 28 jan 2019

Hur kommer det sig?

– Jag har varit kritisk till alla comebacks och revivals, men blev medlurad av en polare att spela ihop i våras. Jag hade inte hållit i en gitarr på 25 år då, men upptäckte att fan, det är ju kul. Så jag kontaktade de gamla Incest Brother-typerna för att repa i Jakobsberg. Det var kul och låtarna gick bra, så vi bestämde oss för att köra en spelning. Det får bära eller brista.

Vad kan man vänta sig av kvällen?

– Det vet vi inte själva, men det blir väl som det var förr – anarki, kaos, svettigt och kul. Alldeles för många punkband som återuppstår har blivit tröttare, mer slipade och snällare. Udden finns inte kvar, det blir som dansband i punk. Vi hoppas kunna orsaka lite rabalder, och är nästan slagna med häpnad över det gensvar vi fått för det här evenemanget. Många har redan köpt biljetter.

Hur har det varit att spela ihop efter så många år?

– Jag har inte haft så mycket kontakt med dem på hela den här tiden. På något sätt faller man tillbaka mentalt till den tiden som var när man sist träffades. Jag kan komma på mig själv med att jag pratar på ett helt annat sätt, vad nu det beror på. Men vi har väldigt mycket att prata om.

I dag. Sir N, Happy, Janne och Mongo. Foto: Ami Hallgren-Olsson

Incest Brothers

Incest Brothers återförenas efter 37 år i en spelning på Nalen 9 februari. Medlemmar: Sir N, sång och gitarr. Happy, trummor. Mongo, bas och sång. Essing, gitarr. Janne, ny stödgitarrist. Samma kväll spelar också Svea Skandal & Leif Andrée och Klägg.

Stockholm Direkt