Tillfreds. Sacha Smederevac trivs i den nya restaurangen. Foto: Mira Wickman

Klassiskt italienskt på Roslagsgatan

Glöm Buco Neros avskalade minimalism. Med nyöppnade Capannone vill tidigare tv-kocken och krögaren Sacha Smederevac skapa en ombonad miljö där gästerna vill stanna länge.

  • Publicerad 10:50, 4 sep 2020

Den 23 december stängde populära restaurangen Buco Nero, belägen på Roslagsgatan 4. Nu, över åtta månader senare, är gästerna återigen välkomna till lokalerna. Men även om både adress och krögare är samma som tidigare är Capannone någonting annat.

– Vi har lämnat det moderna minimalistiska bakom oss. Buco Nero vann till och med Svenska arkitekters pris Guldstolen, men min själ var inte där. Du klev verkligen ned i ett svart hål när du kom hit och det kändes nästan som en skolmatsal, säger Sacha Smederevac som tillägger att de nu vill premiera gästen.

– Det ska kännas flott och inbjudande och absolut inte pretentiöst. Då blev det så här, konstaterar han.

"Så här" innebär en ombonad miljö med heltäckningsmatta, tygmöbler och mycket sammet. Menyn beskrivs som klassisk italiensk med råvaror som importeras från Italien. Smederevac, som även driver kaféet Nero som ligger intill, pratar entusiastiskt om de italienska äggen och det oraffinerade saltet.

– Vi har tagit ett kliv upp när det gäller kvalitet och råvaror. Mindre serieproduktion och mer närvaro och passion.

Restaurangen är långtifrån den första han drar igång men för tillfället är det bara Nero och Capannone han arbetar med ("jag vill inte bygga ett miniimperium"). Drivkraften är dock lika stark som någonsin tidigare.

– Jag är krögare och det kommer jag alltid att vara. Det är ett kall, säger han.

Capannone har öppet tisdagar-lördagar klockan 17-00.