"Vemodigt". Pekka Silvennoinen har drivit restaurangen Cabstop i 21 år. Nu tvingas han stänga. Foto: Linda Gren

Klassiskt lunchhak i Söderort klappar igen

I morgon stänger lunchrestaurangen Cabstop efter 21 år i Svedmyra. Bostadsrättsföreningen som äger lokalen ska göra om den till en lägenhet och har sagt upp kontraktet med restaurangägaren Pekka Silvennoinen.

  • Publicerad 17:05, 7 dec 2017

Förra hösten skrev StockholmDirekt om den klassiska lunchrestaurangen på Brevvägen i Svedmyra, som kunde tvingas stänga efter att bostadsrättsföreningen som äger lokalen dubblerat hyran.

Pekka Silvennoinen ville inte skriva på ett nytt hyreskontrakt med den hyra som han ansåg var för hög. Men bostadsrättsföreningen ansåg att hyran var marknadsmässig och sade upp kontraktet med Cabstop.

– Två gånger har ärendet varit uppe i hyresnämnden. Första gången ogillades hyreshöjningen. Det var efter det kontraktet sades upp. Andra gången ingick vi en förlikning, säger Pekka Silvennoinen, som inte vill gå in närmare på vad den inneburit.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Imorgon serverar alltså Pekka Silvennoinen sin sista lunch i lokalen – på menyn står isterband med rödbetor och fläsknoisette med bearnaisesås.

– Visst känns det vemodigt, jag har stammisar sedan 20 år tillbaka.

En av dem är Billy Hansson, som är uppvuxen i närheten och har ätit lunch här nästan varje dag sedan starten den 18 mars 1996.

– Det är tråkigt att de stänger. Det har varit bra mat, kroppkakorna är en favorit. På måndag vet jag inte var jag ska äta. Jag får se om jag hittar något på loppisen att köpa och ha som minne, säger Billy Hansson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nästa vecka ska alla inventarier säljas på en loppis i lokalen. Sedan vet inte Pekka Silvennoinen riktigt vad han ska göra.

– Först ska jag ta det lugnt. Jag är så gammal så jag orkar inte starta upp något nytt, men jag tror att jag ska försöka få jobb som kock på ett äldreboende, det har jag jobbat med förut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Analys: M och MP – en knepig kärlekshistoria

Krönika ✓Sexismanklagelser ✓Härskartekniker ✓Plågsamt dålig stämning Kommer smekmånaden att vara i fyra år, eller kan gammalt groll mellan M och MP få det att börja gunga, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om Stockholms nya grönblå styre.lördag 20/10 9:00