"Vemodigt". Pekka Silvennoinen har drivit restaurangen Cabstop i 21 år. Nu tvingas han stänga. Foto: Linda Gren

Klassiskt lunchhak i Söderort klappar igen

I morgon stänger lunchrestaurangen Cabstop efter 21 år i Svedmyra. Bostadsrättsföreningen som äger lokalen ska göra om den till en lägenhet och har sagt upp kontraktet med restaurangägaren Pekka Silvennoinen.

  • Publicerad 17:05, 7 dec 2017

Förra hösten skrev StockholmDirekt om den klassiska lunchrestaurangen på Brevvägen i Svedmyra, som kunde tvingas stänga efter att bostadsrättsföreningen som äger lokalen dubblerat hyran.

Pekka Silvennoinen ville inte skriva på ett nytt hyreskontrakt med den hyra som han ansåg var för hög. Men bostadsrättsföreningen ansåg att hyran var marknadsmässig och sade upp kontraktet med Cabstop.

– Två gånger har ärendet varit uppe i hyresnämnden. Första gången ogillades hyreshöjningen. Det var efter det kontraktet sades upp. Andra gången ingick vi en förlikning, säger Pekka Silvennoinen, som inte vill gå in närmare på vad den inneburit.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Imorgon serverar alltså Pekka Silvennoinen sin sista lunch i lokalen – på menyn står isterband med rödbetor och fläsknoisette med bearnaisesås.

– Visst känns det vemodigt, jag har stammisar sedan 20 år tillbaka.

En av dem är Billy Hansson, som är uppvuxen i närheten och har ätit lunch här nästan varje dag sedan starten den 18 mars 1996.

– Det är tråkigt att de stänger. Det har varit bra mat, kroppkakorna är en favorit. På måndag vet jag inte var jag ska äta. Jag får se om jag hittar något på loppisen att köpa och ha som minne, säger Billy Hansson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nästa vecka ska alla inventarier säljas på en loppis i lokalen. Sedan vet inte Pekka Silvennoinen riktigt vad han ska göra.

– Först ska jag ta det lugnt. Jag är så gammal så jag orkar inte starta upp något nytt, men jag tror att jag ska försöka få jobb som kock på ett äldreboende, det har jag jobbat med förut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43