Visionsskiss. Ritorno ska öppna bageri på Torsgatan. Foto: Illustration: Elindersten

Klassiskt Vasastadskafé ynglar av sig

I år firar Ritorno 60 år på Odengatan och detta ska firas. För tre år sedan öppnade man ett bageri på Dalagatan och nu är det dags för ett tredje ställe – på Torsgatan.

  • Publicerad 10:43, 3 jan 2019

I april/maj är planen att Ritorno ska öppna ett nytt bageri på Torsgatan 16 i en 254 kvadratmeter stor lokal. I dag bakas det mesta i bageriet på Dalagatan som öppnade 2015.

– Vi flyttar majoriteten av produktionen till det nya stället. Vi vill kunna växa och få ut större volymer. Större delen av lokalen kommer att användas till just produktion men det kommer också att finnas en servering, säger Taif Albela som äger Ritorno tillsammans med brodern Nasir Albela.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han ser fram emot att det nya bageriet blir en del av Torsgatans uppfräschning.

– Stockholms stad ska ju liva upp gatan och bland annat bredda trottoarerna. Torsgatan har ju varit en rätt tråkig gata som många har undvikit, det vill vi vara med om att förändra. Vi är jätteglada, det här var precis vad vi behövde. Och lokalen ligger nära våra andra ställen, säger Taif Albela.

Stora planer för klassiskt kvarter i Vasastan

I år fyller Ritorno dessutom 60 år. Detta kommer att firas men exakt hur är inte bestämt än.

– Vi har några idéer på vad vi ska hitta på men inget som vi vill gå ut med än. Det blir hur som helst något stort som kommer att uppskattas av alla, säger Taif Albela.