Ligger efter. Renoveringen tar mycket längre tid än tänkt. Foto: Anna Rönnqvist

Klastorpsskolans renovering rejält försenad

Byråkrati seg som sirap och kassa offerter: renoveringen av Klastorpsskolan är gruvligt försenad. Under tiden fortsätter barnen att stå utan mat- och gymnastiksal.

  • Publicerad 19:44, 4 feb 2019

Det var i april 2017 vi rapporterade att Klastorpsskolan på Kungsholmen ska genomgå ett välbehövligt ansiktslyft. "Jättehärligt!", sa dåvarande rektorn om att byggnaden med mat- och gymnastiksal ska fräschas upp för 23 miljoner kronor.

Så värst jättehärligt har det dock inte blivit än. Mat- och gympasal har varit stängda i snart ett år. Men bygget som skulle rullat igång under 2018 har inte kommit igång, och den planerade nyinvigningen i september 2019 kommer inte att bli av.

Äntligen renoveras skolan på Kungsholmen: "Jättehärligt"

På stadsbyggnadskontoret säger man att de delade ut ett bygglov till SISAB, stadens företag som hanterar alla skolbyggnader, redan i juni 2018. Efter det har det varit tyst, trotts att stadsbyggnadskontoret begärt kompletterande handlingar.

Thomas Bergsell på SISAB förklarar det så här:

– Det beror på upphandlingen. Vi fick inte in några bra anbud. Det är tråkigt men sånt händer. De vi fick var undermåliga på alla sätt och vis, och för dyra., säger Bergsell.

Gör om hela upphandlingen

Nu ska upphandlingen göras om. I april räknar man med att ha en kontrakterad byggfirma som kan börja renovera redan månaden efter: "Det ska gå snabbt!". Nyinvigning blir då i maj 2020, åtta månader senare än tänkt.

Under tiden får Klastorpsskolans 250 elever elever plus personal fortsätta äta och ha gymnastik på andra ställen.

– Alla äter på Konradsbergsskolan, det går jättebra. Vi får en liten promenad fram och tillbaka. Eleverna tycker att maten är fantastisk. Vi har idrott i Vallgossens idrottshall. En buss skjutsar fram och tillbaka. Vi har fått till rutiner kring detta och det fungerar bra, säger nuvarande rektorn Susanne Dybeck.

Klastorpsskolan har 250 elever, från förskoleklass upp till sjätte klass.

Hallbrist tvingar basketklubb till färre träningar och för sena tider