Klätterklubb siktar högt

Intresset för klättring har aldrig varit högre och nu har Enköpings Klätterklubb alldeles snart en ny hall i Enköping och i april är det dags för ett nytt race på Enavallen.

  • Publicerad 08:25, 7 apr 2019

Under våren 2019 skall en ny hall stå helt klar för Enköpings Klätterklubb, EKK, som siktar högt.

– Det är ett spännande projekt som vi snart avslutar och har då en bra och ny hall med en bra täckning för alla behov, berättar en av grundarna Ludvig Toresäter.

I den nya hallen på Skepparegatan i Enköping kommer att finnas mer än bara klättring. Man har också tagit in OCR Enköping i klubben, vilket gör att man nu har både hinderbana och ninjaträning.

– Det är vi såklart mycket glada för och det ger oss större möjligheter att växa som förening. Hinderbanan är en konstant process och förändras hela tiden, det är egentligen bara fantasi och resurser som begränsar utvecklingen här, menar Ludvig.

Enda hinderbanetävling av sin sort

I april är det dags att mäta sina krafter på Enavallen. Ett roligt och intensivt race där pulsen går i taket och greppstyrkan sätts på prov.

Just nu är detta den enda hinderbanetävlingen i Sverige som körs enligt heat-modellen för tävlingsklasserna. Banan är på ca 1 000 m med cirka 15 hinder, 10 för barngrupperna.

Racet är högst publikvänligt där hela banan kan ses från läktarplats på Enavallen.

”Succé förra året”

– Det var lite av succé förra året och vi siktar på att göra det ännu bättre i år, berättar Ludvig Toresäter. Vi har jobbat nästan ett år för att färdigställa tävlingen och hoppas på att slå rekord i antal deltagare. Förra året var det omkring 200 och nu hoppas vi på fler.

Vad är det som är så speciellt med det här loppet?

– Det är både tävling och ett event med företag som har möjlighet att synas i samband med loppet och så har vi olika klasser från elit med tävling till Run4Fun KIDS med barn från 3 år, berättar Madeleine Holmberg som är en av fem som driver eventet.

Det är ett öppet event som alla kan vara med på och man kan också om man vill komma och träna inför loppet hos klätterklubben.

Hur kommer banan att vara i år?

– Den kommer bli riktigt bra och vi har massor av idéer om hur vi vill att den ska vara, men det är som med det mesta runt ideella föreningar som vi att det är en ekonomisk fråga också. Kan vi få in fler sponsorer som vill vara med och bidra så blir banan bättre, berättar Toresäter.

Händer mycket roligt

De får hjälp från olika företag med allt från pengar till maskiner och material och det är verkligen ett måste för att arrangemanget ska vara möjligt.

Det kommer att hända en hel del både för de som deltar och för de som är åskådare. Man har bland annat gjort klart med Fun Squad som klätterklubben hoppas ska bli ett uppskattat inslag i loppet.

– Ett kul inslag för alla att de är med och framför allt för de yngre. Det är en av många roliga saker som händer under dagen, säger Toresäter.

Hinderbanetävling

Elit: Tidtagning med två heat. Bästa tiderna slås ihop i A och B finaler. Prispall med fina priser.

Qualifier/Motionär: Tidtagning med två heat. Bästa tiderna slås ihop i A och B finaler. Prispall med fina priser.

Run4Fun VUXEN: Ej tidtagning, två varv och alla hinder görs två gånger och springer sedan i mål. Du får ta hjälp vid hindren av andra löpa.

Run4Fun JUNIOR: För 10-16 år. Ej tidtagning, två varv och alla hinder görs två gånger och springer sedan i mål. Du får ta hjälp vid hindren av andra löpare.

Run4Fun KIDS: 3-10 år under uppsikt/sällskap av vuxen över 16 år. Springer ett varv och utför alla hinder som tillhör barnbanan en gång.

Visa merVisa mindre

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16