Foto: Mostphotos

Klirr i kassan Enköping – hundratusentals i p-böter

Katching! Så mycket pengar i parkeringsböter krävde kommunen in förra året.

  • Publicerad 13:56, 11 jan 2018

652 700 kronor. Så mycket landade parkeringsböterna på i Enköping förra året. I snitt 15 kronor per invånare. Det visar statistik från Transportstyrelsen, som nyhetsbyrån Sirén tagit fram.

Låter det mycket? Visst, men det är bara nära hälften av summan av parkeringsböterna som skrevs ut året innan, 2016. Då landade den totala summan på 1 062 200 kronor.

Karlsborg var den kommunen i Sverige minst antal parkeringsböter.

En.

På 700 kronor.

Det kan jämföras med Stockholms stad som utfärdade p-böter för 400 miljoner kronor 2017.
– Det har skett en ökning om man tittar på utfärdade belopp. Det sammanlagda beloppet i Sverige har ökat med 60 miljoner mellan 2016 och 2017, från 906 miljoner till 960 miljoner, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, till Nyhetsbyrån Siren.

Då blir det böter.

Bilen står trafikfarligt; antingen i och/eller för nära en korsning eller på en gång- och cykelbana. Bilen står trafikfarligt om den står parkerad mot körriktningen.

Bilen  står där parkeringsförbud råder.

Avgiften inte är betald.

Biljetten inte är synlig i vindrutan.

Bilen saknar giltigt parkeringstillstånd för en plats som är förhyrd eller står där tillstånd krävs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19