En bilist tycks ha tagit saken i egna händer och själv målat upp en p-ruta på Djurgården. Foto: Michael Toll

Klotter på Djurgården ska hjälpa folk parkera rätt

En parkeringsplats på Djurgården upprör bilister, som har svårt att parkera utan att få böter. Nu tycks en bilist tagit saken i egna händer.

  • Publicerad 14:02, 5 okt 2017

Tidigare har vi berättat att en parkeringsplats vid Manillaskolan ute på Djurgården har fått bilister att ilskna till. Parkerar man inte bilen snett blir det nämligen dryga böter.

Parkeringsilska på Djurgården – böter om du inte ställer bilen tillräckligt snett

Problemet är att det inte finns några målade linjer eller rutor som visar hur man ska parkera.

Tills nu, vill säga.

Parkeringen har numera snedställda uppmålade rutor. Foto: Michael Toll

Det ser nämligen ut som att någon skyndsamt har ”klottrat” vita streck för att hjälpa bilister hitta rätt vinkel på parkeringsplatsen.

Kungliga Djurgårdens förvaltning som ansvarar för parkeringsplatserna på Djurgården, har inget med saken att göra.

– Nej, vi har inte varit där och gjort några streck. När vi målar upp parkeringsplatser gör vi det ordentligt och korrekt, säger parkchef Magnus Björkman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10