Ångra sig. Teknik- och fastighetsutskottet tar tillbaka 24-timmarsregeln på alla infartsparkeringar utom Kragstalund. Börjar gälla omgående. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Klubbat: 24-timmars parkering tillbaka i Vallentuna

Nu tar politikerna i Vallentunas teknik- och fastighetsutskott tillbaka dygnet runt-parkering på kommunens infartsparkeringar. 12 timmar blir återigen 24, bortsett från i Kragstalund.

  • Publicerad 10:27, 16 maj 2019

VallentunaDirekt har tidigare rapporterat om att p-tiderna på kommunens infartsparkeringar halverats från 24 till 12 timmar, efter ett tjänstemannabeslut.

Här kortas parkeringstiderna i Vallentuna

Beslutet har väckt stor debatt i kommunen och när politikerna hörde att det påverkade så många så lovade de att ta upp det på politisk nivå.

– Ett beslut av en tjänsteman kan i de flesta fallen ändras av politiken. Det borde varit utskottet som fattat ett så stort beslut, säger Björn Furugren Beselin (C), ordförande i teknik- och fastighetsutskottet.

"Alla var väldigt eniga"

Igår, onsdag, hade utskottet sammanträde och då beslutades att de gamla reglerna ska börja gälla igen. De inför alltså återigen 24 timmar på alla infartsparkeringar i kommunen – utom vid Kragstalund där det blir p-skiva i elva timmar på vardagar.

– Alla politiker var väldigt eniga. Det är ju rent matematiskt, folk hinner inte tillbaka om man har ett ärende eller jobbar över, många har ju över en timmes restid, säger Björn Furugren Beselin (C).

Beslutet att halvera p-tiderna fattades av gatu- och parkavdelningen på kommunen och syftet var att råda bot på överfulla infartsparkeringar, ett problem även Björn Furugren Beselin ser, men som han menar inte ser likadant ut överallt.

– Just Kragstalund har haft väldigt stora problem med bilar som står länge och leder till parkeringsbrist, men det problemet finns definitivt inte på parkeringarna på landsbygden, säger Björn Furugren Beselin (C).

Han berättar vidare att beslutet börjar gälla omgående, men att det kanske kommer ta ett tag innan de nya skyltarna är uppe.

– Om man får en p-bot på grund av de gamla reglerna idag anser vi att den som har fått p-boten skulle klara sig från att behöva betala, säger Björn Furugren Beselin (C).

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt