Blir kvar. Det tegelröda A-huset kommer finnas kvar även efter upprustningen, men ska renoveras. Foto: Sara Ringström

Klubbat: Lillholmsskolan byggs ut för 990 elever

Plats för nästan dubbelt så många elever och få en ny idrottshall. Det är planen för Lillholmsskolan i Vårberg, som klubbades på utbildningsnämndens senaste sammanträde.

  • Publicerad 10:32, 29 jun 2018

SkärholmenDirekt har tidigare skrivit om planerna på att bygga ut Lillholmsskolan i Vårberg, för att kunna ge plats för 990 elever – nästan en fördubbling från dagens 580.

Den 14 juni klubbade utbildningsnämnden planerna. Två av skolans byggnader ska rivas och ersättas av nya byggnader med kök, matsal, klassrum och specialsalar. Dessutom ska de byggnader som är kvar rustas upp och anpassas.

Stor idrottshall

Skolan ska även få en ny fullstor idrottshall, med plats för 150 personer, som ska fungera för de flesta bollsporter och som också ska gå att dela upp i mindre delar.

Planen är att idrottshallen och även skolans matsal ska kunna hyras ut efter skoltid.

– När vi bygger nya skolor är alltid ambitionen att de ska bli skolor mitt i byn och det vill vi verkligen att Lillholmsskolan ska bli. Inte bara eleverna ska vara stolta över den utan även alla som bor runt omkring, som ska ha möjlighet att hyra in sig i lokalerna på kvällar och helger, sa skolborgarrådet Olle Burell (S) när vi tidigare skrev om planerna.

För att eleverna ska kunna gå kvar på skolan medan arbetet pågår ska bygget ske i två etapper. Höstterminen 2022 beräknas de nya byggnaderna stå klara och två år därefter ska inflyttning kunna ske i de upprustade äldre byggnaderna.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.