Förebild. Många hade hoppats att Vinterviken skulle få en bastu, precis som den vid Tanto, men Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd sa nej. Foto: Mostphotos

Klubbat: Nej till bastu i Vinterviken

Stadsdelen tänker inte satsa på en bastu vid Vinterviken. I går röstade nämnden nej till förslaget.

  • Publicerad 11:46, 29 nov 2019

Trots att både stadsdelsförvaltningen och stadsdelsnämndens ordförande tidigare har varit positiva till idén sa nämnden igår nej till en bastu vid Örnsbergs klippbad.

Politikerna gick på tjänstemännens linje som har haft flera invändningar mot en bastu.
Bastuflotten, med en prislapp på runt 650 000 kronor, skulle bli för dyr, anser stadsdelen, som också ser en risk att bara en begränsad grupp människor bastubadar.

L-topp säger nej till bastu i Vinterviken

Tjänstemännens utredning av bastun har sågats av den föreningen som legat på för att få fram en bastu, som skulle drivas precis som den som finns i Tanto.

Föreningen ger inte upp

Inför nämndmötet hade 436 personer skrivit på listor med hopp om att politikerna skulle stötta bastun trots allt. David Clysén är engagerad i bastuföreningen och var på plats på nämndmötet.

– Det kändes som att de stängde dörren för en bastu nu även om de nämnde att idrottsförvaltningen ska titta på hur man ska hantera bastuflottar i staden. Vi hoppas att de kan stötta en sån här idé, säger han.

Ett annat alternativ som moderaten Lars Svärd tog upp på mötet var att föreningen själv söker bygglov för en bastuflotte och bekostar den på egen hand. Det är också en sak som föreningen kommer att titta närmare på.

– Vi kommer fortsätta som ideell förening och titta på olika alternativ även om det inte ser så ljust ut just nu. Alla skulle må bra med av en bastu vid Örnberget. Det gynnar dem som bastar men en bastu gör också platsen mer tillgänglig året runt och den blir ett trevligt inslag i miljön, säger David Clysén.