BARNSKÅDISAR. Amanda Kvarnström (t.v) är debutant på Bristol men kan räkna med stöttning av "veteranerna" Tova Norberg och Lizzie Hirschfeldt. Foto: Johan Asplund

Knäppa vakter och riktiga prinsessor

På fredag slår Bristol upp portarna för en ny stor familjeföreställning. Tre etablerade skådespelare från Lilla parken strålar samman med tio barnskådisar i H.C Andersens klassiska "Prinsessan på ärten".

  • Publicerad 07:10, 10 aug 2019

Bengla har så fula kläder.

I våras blev det succé när Lilla parken satte upp Peter Pan. Nu är det dags för en annan saga som en hel del barn känner till – danske H.C Andersens "Prinsessan på ärten".

Från den 16 augusti och därefter fem lördagar och söndagar framåt ska det berättas om den lilla bondflickans kamp för att övertyga den elaka drottningen om att hon är en äkta prinsessa. Övertygar hon även prinsens ges hon möjlighet att befria sina föräldrar som likt andra vuxna är satta i arbetsläger i gruvan.

Några av barnskådespelarna hade roller i "Peter Pan", däribland Lova Norberg och Lizzie Hirschfeldt, båda från Solna. Nu spelar Lova prinsessan på ärten, medan Lizzie är en av de knäppa vakterna.

Rutinerad debutant

Bänglig (omständig) är även vakten Bengla som spelas av 12-åriga Amanda Kvarnström från Rissne. Amanda är debutant i Lilla Parken och på Bristol, men långtifrån nykomling i teatersammanhang. Hon spelade Anna Book i Jonas Gardells föreställning "Livet är en schlager" och har dessutom spelat lillasyster Alicia i SVT:s tv-serie "Joy".

Inför premiären på fredag har Amanda Kvarnström viss oro för sin scenklädsel.

– Bengla har så fula kläder. Faktiskt så fula att man får skämmas om någon man känner kommer att se mig i de här kläderna, säger hon och skrattar.

Leif Grönqvist har skrivit ett helt nytt manus till Lilla Parkens version av Prinsessan på ärten och den ska lära publiken en del om bland annat mänskliga rättigheter.

PREMIÄR. På fredag inleds fem helgers spelningar av Prinsessan på ärten. Foto: Johan Asplund

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Ilskan stor när Förvaltaren höjer parkeringsavgiften

Nyheter Vissa parkeringar blir dubbelt så dyra Förvaltarens hyresgäster i Sundbyberg har den senaste veckan informerats om höjning av månadshyran för garage- och parkeringsplatsen. Skuldbelagd blir även Hyresgästföreningen som dock står med...lördag 24/8 8:15

Viss bevisning säkrad efter överfallsvåldtäkt

Nyheter Polisen vidare i utredningsarbetet Polisen har säkrat viss bevisning och kommit vidare i utredningsarbetet av förra veckans överfallsvåldtäkt i Rissne centrum.fredag 23/8 15:50
Stockholm Direkt