Gång- och cykelvägen på Solhöjden är försenad, och kommer att öppna först i sommar. Foto: Sofia White

Knäpptyst om förseningen av nya gångvägen på Solhöjden

Den nya gångvägen på Solhöjden skulle ha öppnat vid årsskiftet. Nu säger Trafikverket att vägen ska öppna först till sommaren. Men de boende har inte fått någon information.

  • Publicerad 16:30, 4 jan 2017

Det känns som att de drar till med ett datum för att få tyst på folk.

Gång- och cykelvägen på Solhöjden intill Spånga station ska flyttas för att ge plats åt Mälarbanans nya järnvägsspår. I väntan på att den nya vägen ska bli klar har boende fått ta en betydligt längre och brant omväg genom villaområdet.

– Det är tungt, särskilt för äldre och de med barnvagnar, säger Bo Antonsson, boende i området.

Trafikverket har tidigare sagt att den nya gång- och cykelvägen ska stå färdig vid årsskiftet. Men än syns ingen ny väg till.

"Tysta som muren"

Bo Antonsson och hans grannar undrar nu vad som händer med vägen.

– Vi har inte fått någon information. De är tysta som muren, säger han.

Enligt Maria Taylor, kommunikationsansvarig för Trafikverkets projekt Mälarbanan, har den nya gång- och cykelvägen försenats på grund av bergets kvalitet.

Trafikverket: "Har tagit längre tid"

– Det blir först till sommaren 2017 vägen planeras bli klar. Det har tagit längre tid att spränga än vi beräknat. På grund av bergets kvalitet har vi fått göra fler och mindre sprängningar, säger hon.

Varför har ni inte informerat de boende?

– Vi hade förhoppningen att vi skulle kunna öppna vägen till årsskiftet. Men vi ser nu att det inte är möjligt. Vi kommer att gå ut med information till de boende, säger Maria Taylor.

Boende: "Oförskämt"

Men Bo Antonsson ger inte mycket för Trafikverkets svar.

– De anger tidpunkter för när vägen ska vara klar, men de håller dem inte. Det känns som att de drar till med ett datum för att få tyst på folk. Jag undrar var förseningarna kostar. Jag tycker det är oförskämt att man inte tänker på de som har det svårt att ta sig fram.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här flyger helikoptrarna i formation över Bromma

Nyheter "Inte ofta de flyger så många" Såg du också helikoptrarna över Bromma? Vid halv två-tiden i eftermiddags passerade sju helikoptrar Ålsten. Helikopterflottiljen berättar varför.onsdag 20/6 15:54

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Nyheter Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18