Foto: Wikimedia Commons

Knark, kniv och butiksrån

Narkotikabrott, ett brott mot knivlagen och ett butiksrån finns bland de senaste polisrapporterna.

  • Publicerad 12:34, 3 sep 2018

Salavägen, Enköping
Lördag 1 september
Klockan 02.30
Narkotikabrott. Natten mot söndagen stoppade polisen en bil på Salavägen i Enköping. Poliserna kände en kraftig doft av cannabis i bilen och valde att genomsöka den. Förutom cannabis hittade man vad som misstänks vara amfetamin och narkotikaklassade mediciner. Föraren, en man i 40-årsåldern, visade också tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannan är ej hemmahörande i Enköping.

Västerleden, Enköping
Lördag 1 september
Klockan 01.30
Skadegörelse. Natten mot söndagen har någon tänt eld i en soptunna vid fasaden på Ica Västerleden. Branden hinner inte orsaka mer än skador på själva sopkärlet innan den släcks av räddningstjänsten.
 

Fanna, Enköping
Lördag 1 september
Klockan 18.00
Rån. Strax innan klockan 18 på lördagen gick en maskerad gärningsperson in i en butik på Fanna. Vederbörande hotade personalen och tvingade till sig kontanter. Ingen är gripen för dådet.

Centrala Enköping
Lördag 1 september.
Klockan 22.00
Olovlig körning. På lördagskvällen stannar polisen en moped på Långgatan. Mopeden visade sig vara trimmad. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade sig, efter ett snabbtest, vara narkotikapåverkad. Mopeden togs i beslag av polisen.

Litslena, Ekolsund
Söndag 2 september
klockan 23.00
Brott mot knivlagen. På söndagen vid 23-tiden stoppade polisen en bil på riksväg 55 vid Litslena. Polisen valde att genomsöka bilen och fann då en så kallad kontokortskniv, det vill säga en liten kniv, dold i vad som liknar ett kontokort. Polisen anser att det inte finns någon laglig anledning till att bära en sådan kniv. Bilföraren, en man i 50-årsåldern, är därför misstänkt för brott mot knivlagen.

Fanna, Enköping
Söndag 2 september
Klockan 11.30
Drograttfylleri. Vid lunchtid på söndagen stoppar polisen en bil i Fanna. Föraren, en man i 25-årsåldern, visar tecken på att vara narkotikapåverkad.

Stockholmsvägen, Enköping
Måndag 3 september
Klockan 06.30
Rattfylleri. På måndagsmorgonen stannade polisen en bil i en hastighetskontroll på Stockholmsvägen. Föraren, en man i 55-årsåldern, körde för fort. Efter en blåskontroll visade det sig att föraren också var onykter.

Södra Bålstaleden, Bålsta
Söndag 2 september
Klockan 03.00
Rattfylleri. Natten mot måndagen stoppade polisen en bil på Bålstaleden. Föraren visade tecken på att vara onykter.

BLÅLJUS: Droger, stölder och intrång

Nyheter Senaste blåljusnotiserna innehåller både nytt och lite äldre som rapporterats sent. Fast den unge mannen som drogpåverkade ville at sig in på ett fritids är ny.tisdag 25/6 10:44