Gömma. Innanför taket misstänks knark ha gömts. Foto: Lisa Halldén

Knarkgömma misstänks vid bibblan

Trasiga takplattor och frekvent trafik till och från toaletterna. Personalen på biblioteket i Ekerö centrum lade ihop ett och ett och larmade om misstänkt knarkhandel.

  • Publicerad 10:29, 31 maj 2018

En plats för knarklangning – det misstänker bibliotekspersonalen att toaletterna i Ekerö centrum kan ha fungerat som.

Inne på toaletterna har plattorna i innertaket lyfts upp och gått sönder, och på toalettlocken och på hyllplanet bakom toaletten fanns märken av skoavtryck. Det beror på att utrymmet innanför plattorna används som en gömma för droger och pengar, misstänker bibliotekspersonalen.

Under våren har personalen också sett att trafiken till och från toaletten tytt på att de fungerar som langningsplats. En person lämnar toaletten för att sedan följas av någon annan strax efter, med en frekvens som väckt misstankar.

– Jag har uppmärksam personal som misstänkte att det skedde. Så vi kontaktade säkerhetschefen, säger bibliotekschefen Sophie Wallebo.

LÄS ÄVEN Ungdomspersonalen: Droger ökar på öarna

Faravid Svalfors af Ugglas som jobbar på biblioteket poängterar att personalen inte håller koll på vem som kommer och går på toaletterna och att besökarna inte misstänkliggörs.

– Det är jätteroligt att så många unga trivs att sitta här. Vi märker att det finns ett behov av en samlingsplats, säger han.

Han tycker också att det är viktigt att toaletterna är gratis och öppna för alla, men tycker att det borde kunna gå att försvåra för de som eventuellt besöker toaletterna av fel anledning.

– Det borde gå att sätta klipps på takplattorna så att det är svårare att öppna dem. Jag är ärligt talat förvånad över att det inte gjorts. Jag tycker det borde vara första steget, säger han.

Misstankarna har polisanmälts.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Blandning ska öka rörelseglädjen

Nyheter Mer fokus på rörelse och mångsidig träning. Det vill Ekerö IK nå med en ny satsning för barn. I april hoppas de vara igång med ett nytt träningsupplägg.måndag 12/11 8:55

KRÖNIKA: Återkomsten blev inte alls som jag planerat

Krönika Planen var solklar på förhand. En veckas ljuvlig höstsemester på Teneriffa tillsammans med sambon och hennes familj. Sedan skulle jag sätta mig på ett tidigt morgontåg till Stockholm full med energi...måndag 12/11 8:55

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter