Gömma. Innanför taket misstänks knark ha gömts. Foto: Lisa Halldén

Knarkgömma misstänks vid bibblan

Trasiga takplattor och frekvent trafik till och från toaletterna. Personalen på biblioteket i Ekerö centrum lade ihop ett och ett och larmade om misstänkt knarkhandel.

  • Publicerad 10:29, 31 maj 2018

En plats för knarklangning – det misstänker bibliotekspersonalen att toaletterna i Ekerö centrum kan ha fungerat som.

Inne på toaletterna har plattorna i innertaket lyfts upp och gått sönder, och på toalettlocken och på hyllplanet bakom toaletten fanns märken av skoavtryck. Det beror på att utrymmet innanför plattorna används som en gömma för droger och pengar, misstänker bibliotekspersonalen.

Under våren har personalen också sett att trafiken till och från toaletten tytt på att de fungerar som langningsplats. En person lämnar toaletten för att sedan följas av någon annan strax efter, med en frekvens som väckt misstankar.

– Jag har uppmärksam personal som misstänkte att det skedde. Så vi kontaktade säkerhetschefen, säger bibliotekschefen Sophie Wallebo.

LÄS ÄVEN Ungdomspersonalen: Droger ökar på öarna

Faravid Svalfors af Ugglas som jobbar på biblioteket poängterar att personalen inte håller koll på vem som kommer och går på toaletterna och att besökarna inte misstänkliggörs.

– Det är jätteroligt att så många unga trivs att sitta här. Vi märker att det finns ett behov av en samlingsplats, säger han.

Han tycker också att det är viktigt att toaletterna är gratis och öppna för alla, men tycker att det borde kunna gå att försvåra för de som eventuellt besöker toaletterna av fel anledning.

– Det borde gå att sätta klipps på takplattorna så att det är svårare att öppna dem. Jag är ärligt talat förvånad över att det inte gjorts. Jag tycker det borde vara första steget, säger han.

Misstankarna har polisanmälts.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12