Foto: Wikimedia Commons

Knivrån och skärmflygolycka

De senaste polisrapporterna.

  • Publicerad 10:41, 23 sep 2019

Enköping
Lördagen den 21 september
Klockan 15.07
Vållande till kroppsskada. På lördagseftermiddagen inträffade en olycka i samband med en skärmflygning i Enköping. Skärmflygning är flygning med en utrustning som liknar en fallskärm och flygaren tar sig upp i luften genom att bli dragen med en vinsch. Flygaren ska i det här fallet har råkat drivas i sidled och krockat med en parkerad släpvagn. Flygaren fick skador i fotleden och ansiktet och fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han var under söndagen nedsövd och kunde inte förhöras. Händelsen rubriceras som vållande till kroppsskada men ingen person är ännu misstänkt för brottet.

Centrala Enköping
Lördag den 21 september
Klockan 15.30–16.00
Rån. På lördagseftermiddagen blev en person indragen i Fridegårdsparken på Badhusgatan i Enköping. Offret hotades där av två knivbeväpnade män och blev slagen i ansiktet. Rånarna tvingade av offret en klocka, en guldkedja och en mobiltelefon. De två rånarna ska ha varit i 20–25-årsåldern och cirka 180 centimeter långa och klädda i mörka kläder. Den ena var blond och den andra mörkhårig.

Centrala Enköping
Söndag den 22 september
Inbrott. På söndagen upptäcktes det att någon gjort inbrott i en arbetsbil som stått parkerad på Drottninggatan i Enköping. Någon har krossat sidorutan på passagerarsidan. Ingenting ska dock ha stulits från bilen.

Svinnegarn, Enköping
Måndag den 23 september
Inbrott. Natten till måndagen har det varit inbrott i en verkstad i Svinnegarn Hållingsbo. Gärningsmännen ska ha tagit sig in genom ett krossat fönster och tagit med sig batterimaskiner, elverk och verktyg till ett sammanlagt värde av 50 000 kronor.

Bålsta
Söndag den 22 september
Klockan 09.20
Rattfylleri. På söndagsmorgonen stannade polisen en bil på Kalmarsandsvägen i Bålsta. Föraren luktade alkohol och visade tecken på att vara berusad. Mannen vägrade dock att genomföra en blåskontroll och förklarade alkoholdoften med att han hade pantat burkar. Han kunde inte heller visa upp någon giltig legitimation. Föraren är därför anhållen misstänkt för grovt rattfylleri och har fått ta blodprov för att mäta alkoholhalten.

Bålsta
Söndag den 22 september
Inbrott. Under helgen har det varit inbrott i en kontorsbarack vid Kalmarleden i Bålsta. Ingenting har dock stulits.


 

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36