Rånen har skett nära varandra. Ett på Uppvindsgatan, ett högt upp på Skarpnäcks gårdsväg och två i skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen. Foto: Hitta.se

Knivrånare härjar i södra Stockholm

På kort tid har fyra personrån med kniv skett i Skarpnäck. Nu misstänker polisen att det rör sig om samma gärningsmän.

  • Publicerad 14:41, 2 feb 2018

Det finns likheter både geografiskt, tidsmässigt samt likheter i signalement.

I januari har det skett fyra liknande personrån i samma område i Skarpnäck. Polisen tror nu att det kan finnas ett samband mellan brotten.

– Vi kan inte säga att det är samma gärningsmän, men det finns likheter både geografiskt, tidsmässigt samt likheter i signalement, säger Hampus Johannesson, vid Globenpolisen.

Rånen begås enligt polisen av två till tre unga män och vid alla tillfällen har de hotat sina offer med kniv. Det är även två tider på dygnet som sticker ut: 14-15-tiden och 20-21-tiden.

Här är de fyra rånen i korthet:

* 9 januari, klockan 21.30: Två gärningsmän rånar en person med kniv får med sig tillhörigheter. Sker vid Uppvindsgatan i Skarpnäck.

* 18 januari, klockan 15.15: Två gärningsmän rånar en person med kniv, får med sig tillhörigheter. Sker i skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen på ett motionsspår.

* 19 januari, klockan 14.20: Två gärningsmän överfaller och misshandlar en man. Gärningsmän genomför rånet med hjälp av kniv och tar offrets mobil. Sker i skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen på ett motionsspår.

* 30 januari, 20.10: Tre gärningsmän misshandlar och rånar en person på dennes klocka och cykel. Gärningsmännen genomför rånet med hjälp av kniv. Sker på Skarpnäcks gårdsväg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen har ännu inte gripit någon och vill i dagsläget inte gå ut med signalement.

– Vi har två utredare som arbetar med detta och vi har förmedlat den yttre personalen och bett dem att vara extra vaksamma i det området och under de tidpunkterna på dygnet, säger Hampus Johannesson.

Polisen uppmuntrar även allmänheten att höra av sig på 114 14 om de har sett något som kan hjälpa utredningen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.