Köldsmockan: Nu går snökanonerna för fullt på Granåsen

Snökanonerna går för öppna spjäll på Granåsens konstsnöanläggning. Snart startar skidsäsongen på riktigt i Bålsta.

  • Publicerad 14:31, 3 jan 2017

Det just nu en febril aktivitet uppe på Granåsen i Bålsta. Förvisso också i spåret, trots att det idag bara är en kortare sträcka på några hundra meter som står öppen, eftersom snökanonerna jobbar för öppna spjäll. Under tisdagsförmiddagen var Erik Rösth i uppe i spåret och åkte, trots att bara en liten sträcka var åkbar. Han har också kört hela vägen från Sollentuna, för att kunna åka en sväng skidor.

– Jag körde en hel del här i början av säsongen, och nu tänkte jag försöka att köra rätt mycket här. Jag tänkte åka Vasaloppet, säger Erik, innan han ger sig ut på motionsslingan igen.

Sören Fahlström ingår i bankommitén i Bålsta skidklubb och han berömmer klubbens medlemmar som varit med och möjliggjort årets skidsäsong.

– Det har inte varit några problem alls att få ihop folk som kunnat vaktat snökanoner. Många har ställt upp, säger Sören Fahlström.

Kylan kom som en sen, men god julklapp för skidklubben. Inom de närmaste dagarna kommer 750 metersslingan att öppnas för åkning på Granåsen. Och håller kylan i sig kommer även hela slingan, som löper över dryga två kilometer att öppnas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Droger, droger, stök och bråk och mer droger

Under helgen har flera personer omhändertagits sedan de brukat narkotika. I två fall betedde sig Bålstabor så utåtagerande att vittnen tillkallade polis.söndag 17/6 16:46

Senaste numret

Bålstabladet