Läskigt. Annette Anders Bengtsson har pyntat hela huset. Foto: Lotten Engbom

Kolla in skräckkåken i Danderyd: "Tycker det ser jätteläskigt ut"

Har du sett de här spindlarna som klättrar på husfasaden på en villa i Danderyd? Här går husägaren all in för Halloween.

  • Publicerad 11:57, 25 okt 2017

De superstora spindlarna i Stocksund uppmärksammades nyligen av bloggen Life in Danderyd. Vi tog kontakt med ägaren, Annette Ander Bengtsson, som pyntat sitt hus i inför Halloween.

– Jag gjorde det för att jag tycker att det är roligt. Jag har bott i Amerika under många år och där är det helt galet vid Halloween. Det är mer en folkrörelse, säger hon.

Trots att många reagerar när de går förbi huset har Annette Ander Bengtsson hållit igen. Förutom spindlarna på husets fasad, och några klassiska pumpor på trappen har hon gjort en egen begravningsplats vid uppfarten till huset.

– Jag håller mig till spindlar och gravplatsen, det ska skrämmas lite, säger hon och tillägger:

Ooooooh. Begravningsplatsen på tomten ska skrämmas lite. Foto: Lotten Engbom

– Det här sattes upp i söndags, men när folk går ut med hundarna tycker de att de ser jätteläskigt ut.

För att få upp Halloween-pyntet på och kring huset la Annette ner ungefär en halv dags jobb.

– Och så krävdes en lite halvsur man som behövde ställa upp och klättra på lite stegar, säger hon.

Pyntad. Villan i Stocksund är fixad inför Halloween. Foto: Lotten Engbom

Men trots att Halloween har blivit en rätt väletablerad tradition i Sverige ser inte Annette att den tagit riktigt fäste i Danderyd, även fast hon själv kör hårt med pyntet.

– Nej, jag har faktiskt inte sett någonting, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13