Kolla in Täbys nya mötesplats - lyxig loungekänsla på 800 kvadrat

Den 8 november öppnar Täbys nya mötesplats för unga. Men vi tog oss en liten förhandstitt.

  • Publicerad 16:34, 31 okt 2017

Esplanad är Täbys nya mötesplats för unga i åldrarna 16 till 21 år. Här, precis intill nya kommunhuset och Täby torg har ett långt arbete pågått för att skapa mötesplatsen.

– Det har varit en lång process, på två och ett halvt år. Så vi har längtat, säger Therese Alvebro, fritidsledare.

För att utforma lokalen har de haft hjälp av en del referensgrupper, bestående av just ungdomar i den tilltänkta åldern.

– De har önskat vad de ville ha här. Det har varit en del band som vill in här och repa. Där känns det som det varit ett tryck, säger Jörgen Oscarsson, fritidsledare.

Lokalen är stor och luftig och har en loungekänsla med flertalet soff- och sittgrupper.

Här ska även ett minibibliotek finnas, med böcker från huvudbiblioteket.

Chefar. Nicklas Ardenstedt är enhetschef.

Nicklas Ardenstedt är resultat- och enhetschef på Ung fritid. Han är säker på att mötesplatsen kommer att fylla en viktig funktion.

– Det är viktigt att ha en mötesplats för äldre målgruppen med. Att de har någonstans att mötas och att vi kan nå dem som kanske inte är så aktiva i föreningslivet, säger han.

Salar. "De kan vara för dans, rörelse eller föreningsmöten."

I lokalen finns bland annat salar som kan användas för till exempel dans.

Här finns också en ateljé för kreativt skapande med symaskiner, ett rum med datorer, två replokaler och en inspelningsstudio.

Café. I entrén finns ett fik.

Direkt i entrén finns ett fik. Hela lokalen är på cirka 800 kvadratmeter och ligger i bottenplan i Täby kulturhus, ut mot Täby torg.

Från och med den 9 november är det öppet 11 till 21 på måndagar till torsdagar. På fredagar är det öppet från klockan 11 till 23.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm