Kolla in utsikten i nya Brohuset på Kajen

Har du alltid velat gå på röda mattan? Då ska du flytta in i det nya Brohuset intill Årstabron på Liljeholmskajen. Vi följde med när mattan rullats ut för ett av paren som nu flyttat in.

  • Publicerad 19:00, 17 maj 2018

När Sigrid Andersson och Kent Hult kommer med flyttlådorna är röda mattan utrullad. Det är byggföretaget JM:s sätt att hälsa sina köpare välkomna till deras nya hem.

– Vi gör det för att se till att kunderna känner sig extra välkomna. Många har väntat länge på sina lägenheter, och när vi ringer dem några veckor efter de har flyttat in, är de flesta riktigt nöjda och känner sig väl mottagna, berättar Jon Semb Josefson, projektledare för Brohuset.

En tredjedel inflyttat

En tredjedel av husets boende har flyttat in, och i november beräknas huset vara fullt. Sigrid och Kent köpte lägenheten på våning 14 för 1,5 år sedan, tidigare bodde de på Hornsgatan.

– Vår lägenhet på Söder var rätt gammal och vi hade bott där väldigt länge. Vi flyttade hit mycket för utsikten över vattnet och Tanto, och strandpromenaden, säger Sigrid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Båda är väldigt nöjda med gavellägenheten, vilket är förståeligt. Den är ljus och har en imponerande balkong på 53 kvadratmeter mot Årstaviken. Trots att balkongen är omöblerad känns det en solig dag som denna som att man befinner sig på en lyxig uteservering med sjöutsikt.

– Jag simmar på mornarna i Eriksdalsbadet, så det är perfekt, jag tar bara hissen ner till åttonde våningen, sedan cyklar jag över Årstabron till badet, berättar Kent.

I november beräknas alla köpare ha flyttat in i de 162 lägenheter som ryms i Brohuset. Bredvid pågår arbetet med att bygga K7, de sista husen som får plats nere på Kajen.

Kent Hult och Sigrid Andersson är väldigt nöjda med sin nya lägenhet i Brohuset. Nu börjar arbetet med att packa upp alla flyttlådor. Foto: Sacharias Källdén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.