20180618 By Claudio Britos Photography Foto: Claudio Britos

Kolla, så här var Botkyrkas 2018 i bilder

Att fånga VM-jubel, få svindlande perspektiv och se vardagen i ett nytt ljus. En nyhetsfotografs arbete är olika varje dag. BotkyrkaDirekts fotograf Claudio Britos väljer ut elva bilder från 2018 och berättar historierna bakom.

  • Publicerad 15:51, 11 jan 2019

Foto: Claudio Britos

Oscarshopp. Efter en intressant pratstund med den unga skådespelaren Eli från Norsborg tog vi en promenad. När jag frågade om han kunde springa emot kameran med all kraft han hade, så var det inget märkvärdigt med det - som han tog i.

Eli, 14, från Norsborg hoppas på en Oscar på söndag

Foto: Claudio Britos

Stulet ögonblick. Aydin Capan och Kafiye Deveci njuter av Valborg med grill på kolonilotten. De var väldigt inbjudande och efter pratstunden, när vi redan sagt hej då, lyckades jag ta den här bilden som visar lyckan i kolonilotten.

De odlar mat och grannsämja på kolonilotten

Foto: Claudio Britos

Perfekt tajming. Under VM i fotboll var vi på torget i Alby, där Sveriges match mot Sydkorea visades på storbildsskärm. Under matchen var det enkelt att bara känna av alla personligheterna genom att se hur de tittar på matchen. Så när Sverige fick en straff hittade jag ett bra ställe där jag väntade in jublet - och hoppades på ett extra stort jubel.

Svenskt VM-jubel i Alby när Sverige tog poäng

Foto: Claudio Britos

Berättare. Göran Karlsson hade väldigt intressanta historier kring området vid Norsborgs 100-åriga vattenverk. Mina reporterkollegor Anna och Jonas fick fram en hel del historier ur honom, så jag höll mig bara tyst och fotograferade medan han pratade.

Det 100-åriga verket säkrar stockholmarnas dricksvatten

Foto: Claudio Britos

Botkyrkabin. Uppe på taket till Botkyrka kommunhus där Botkyrka kommuns egen binkoloni bodde hittade jag ännu en stege ännu längre upp som jag gick uppför. Där kunde jag få en ännu vackrare utsikt över Tumba.

Politikernas nya grannar – 25 000 bin

Foto: Claudio Britos

Lokal kändis. Adam Kanyama är rapparen som alla känner till i området. Vi hittade en liten bänk, och precis när jag skulle ta bilden hör jag hur ungdomarna i bakgrunden skriker hans namn. Den ödmjuke Adam svarar och ler, och det blir bilden.

Adam Kanyama är ute ur mörkret

Foto: Claudio Britos

Tar plats. På riksdagen gick vi en promenad med Amie Trawally, 14 år som praktiserade hos Birgitta Ohlsson (L). Amie var väldigt kameraskygg, men i trappen visade hon oss det mäktiga i platsen.

Amie, 14, tar plats i Riksdagen

Foto: Claudio Britos

Promenaden i Tumba. Efter att ha sett flera vackra fotografier på muralmålningen i Storvreten försökte jag hitta en annan vinkel än de jag tidigare sett. Då fick jag syn på de vackra höstfärgerna som blev ett bra komplement till budskapet i muralen.

Foto: Claudio Britos

Familjen Östlund på folkrace. När jag först presenterade mig för familjen fick jag lite undrande frågor om vem jag var och vad just jag gjorde där. Men jag presenterade mig och sa att jag skulle hålla mig i bakgrunden och inte alls vara i vägen. Under pauser och andra race fick jag lite bättre personlig kontakt med familjen, det underlättade arbetet en hel del.

Foto: Claudio Britos

Kvinnorna som broderar mästerverk. De färgglada broderierna som berättar olika historier blev ett fint porträtt tillsammans med de klassiska höghusen i bakgrunden.

Nål och tråd gav kvinnor makt att berätta sin historia

Foto: Claudio Britos

Snubben. Albybon Roy Rizk spelade en av rollerna i Stadsteatern Skärholmens pjäs Snubben. Han var en intressant kille med väldigt intressanta ögon. Reportern Anna lyckades få fram en hel del, så när det var dags att ta bilden lät jag honom sitta på en stol. Vi gled in i ett samtal om hur kulturmänniskors kroppsspråk och bilden blev en slags kärleksfull parodi på det.

Han ska få ortens grabbar att gråta