SkärholmenDirekts fotograf Claudio tar farväl av 2018 med några av årets bästa bilder – och historien bakom dem.

Kolla! Så var Skärholmens 2018 i bilder

Oväntade möten, boende som öppnar sina dörrar och bjuder in oss – och vandringar i historiens fotspår. En nyhetsfotografs arbete är olika varje dag. SkärholmenDirekts fotograf Claudio Britos väljer ut tio bilder från 2018 och berättar historierna bakom.

  • Publicerad 14:47, 11 jan 2019

Danslyckan

"Under Mitt 127-festivalen tog jag kameran och promenerade ensam runt på festivalområdet, och lyckades fånga ivriga och glada besökare. Ett riktigt drömjobb en fin sommardag!"

Nu är ortens största ungdomsfestival igång

Tai chi-damerna

"Vi satt på redaktionen när vi fick syn på dessa damer genom fönstret ut mot torget och undrade vad de höll på med. Jag gick dit och började med att presentera mig själv och visade kameran. Sedan fortsatte tai chin och jag fick vara med och fånga det."

Snubben

"Roy Rizk spelade en av rollerna i Stadsteatern Skärholmens pjäs Snubben. Han var en intressant kille med väldigt intressanta ögon. Reportern Anna lyckades få fram en hel del, så när det var dags att ta bilden lät jag honom sitta på en stol. Vi gled in i ett samtal om hur kulturmänniskors kroppsspråk och bilden blev en slags kärleksfull parodi på det."

Han ska få ortens grabbar att gråta

Fotbollsspelaren

"Nabil Bahoui hade tydliga barndomsminnen från Bredäng, så promenaden med honom blev en naturlig väg in. Till slut hamnade vi hos hans mormor där utsikten blev en perfekt bakgrund till Nabil och hans historia."

Nu är Nabbe tillbaka i Bredäng

Skejtaren och nybörjaren

"Min reporterkollega Rasmus som gillar att skejta kom med idén på tricks vi kunde köra, så med fart i bilden blev detta en bra bild till texten om att alla nybörjare är välkomna att testa skateboard under Mitt 127-festivalen."

Stor skejtfest stundar i Bredäng

Fågelskådaren

"Tomas Viktor tog med mig och Skärholmenreportern Rasmus på en faktaspäckad promenad uppför Vårbergstoppen under redaktionens luff i början av sommaren. När Tomas gjorde sig redo att fågelskåda lite utför toppen, var jag redo med kameran."

Här kan du se hälften av alla Sveriges fågelarter

På hemmaplan

"Komikern Al Pitcher berättade om tiden i Sverige, Vårberg och om standup-showen han var aktuell med. Inspirationen till denna bild kom från att jag ville göra en ny variant på omslaget till hans aktuella show. Stolen lånade vi från kaféet inne i centrum."

"Svenskar älskar att Sverige inte är fantastiskt"

Drömmen blev sann

"Förra året togs första spadtaget för konstgräs på Bredängs BP – och i det här ögonblicket lyckades jag fånga både hur Emra Ceba (en av alla som kämpat för att det ska hända) ser sin dröm bli sann – och den framtida generationen som ska utnyttja planen i samma bild."

Nu sätts spaden i marken för Bredängs BP

Skräckstämning

"Våren då mumieskräck tog över en hel förort. Efter en promenad i skogen och mycket historier från året mumien härjade, ville jag lyfta fram den gamla artikeln som Marianne Lindqvist sparat på. Efter hennes kusliga berättelser passade det bra med ett porträtt i skogen där mumien sades ha hållit till."

Våren då mumieskräck tog över en hel förort

Vad håller polisen på med?

"I juni samlades ett stort gäng poliser i Bredäng, för att sommarstäda området på knark som gömts i buskar och sandlådor. Mötet mellan de letande poliserna och förvånade och nyfikna Bredängsbor bäddade för intressanta bilder!"

Här letar polisen knark – i buskarna