Öppnar. Nu får bilister i morgontrafiken använda Ekerövägens kollektivkörfält hela vägen till Nockeby. Foto: Trafikverket.

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.

  • Publicerad 16:58, 3 jun 2020

Vi har tagit ner informationsskyltarna om förbud

Kollektivkörfältet på Ekerövägen är i normala fall helt ämnat för SL:s bussar mellan 07.00 och 09.00 på vardagar. För att underlätta resandet under tiden som vägbreddningen pågår på platsen har ett längre undantag beviljats från länsstyrelsen.

Från och med måndagen den 1 juni och så länge bygget pågår är det tillåtet att köra i kollektivkörfältet även för allmänheten, i riktning in mot stan.

– Vi har tagit ner informationsskyltarna om förbud, säger Tomas Flyckt, projektledare för Ekerövägen.

Säkrare arbetsplats

Tillståndet gäller hela vägen fram till Nockebyhov.

– Vi hoppas och tror att det kommer att gå bra för bussarna och att trafiken inte tätnar. Det här gör även arbetsplatsen säkrare, säger Tomas Flyckt.

Fler förändringar är pågår in jätteprojektet med vägbreddning. Den 15 juni kommer arbetet mellan Lindö tunnel och Ekerö möbler ta fart. På den sträckan ska delar av vägbanan grävas upp och asfalteras om. Det arbetet väntas ske både dagtid och på nätter.

Foto: Trafikverket

Ekerövägen

Den totala sträckan som påverkas är cirka nio kilometer. 
Förutom vägen påverkas även tre broar. Nockebybron och Drottningholmsbron ska båda breddas, dessutom ska en ny Tappströmsbro ska byggas. Lindö tunnel kommer att få ytterligare ett tunnelrör.

Källa: Trafikverket

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt