Söderhallarna ska få kolonilotter på taket. Foto: Jannie Flodman

Kolonilotter byggs på Söderhallarnas tak

I sommar blir Söderhallarnas tak en trädgård med 20 kolonilotter där boende i området kan odla grönsaker och färska kryddor. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg erbjuder i juni 20 stockholmare möjligheten att bli stadsodlare för en säsong.

  • Publicerad 14:43, 14 maj 2019

För att Medborgarplatsen ska bli en levande mötesplats för Södermalmsbor och turister ska Atrium Ljungberg anlägga en trädgård på Söderhallarnas takterrass. Tio våningar upp ska en odlingsyta på 80 gånger 120 centimeter erbjudas 20 Stockholmsbor. Stadsodlarna lottas fram bland de som anmält intresse.

– Många har inte möjlighet att odla hemma. Genom att upplåta Söderhallarnas tak till kolonilotter vill vi inspirera fler stockholmare att prova på stadsodling, samtidigt som vi tillsammans skapar en grönare stadsmiljö, säger Cecilia Lindgren, marknadsansvarig på Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande.

Initiativet ska bidra med kunskap om svenska råvaror och om närodlad och klimatvänlig mat. I Söderhallarna finns sedan tidigare ett ekologiskt bageri och en restaurang som serverar mat på råvaror livsmedelsbutikerna varit på väg att slänga.

Så går utlottningen av kolonilotterna till

Två informationsfilmer publiceras på Söderhallarnas Facebook- och Instagramkonton.

Anmälan görs via Söderhallarnas hemsida, www.soderhallarna.se, mellan den 15 och 28 maj.

Man måste inte bo på Södermalm för att få delta i utlottningen, men det är att rekommendera att man kan ta sig tillSöderhallarna enkelt.

Av samtliga anmälda dras 20 vinnare som får tillgång till varsin kolonilott i början av juni. Vinnarna meddelas vecka 22.

Tillgången till kolonilotten gäller sommaren 2019, fram till början av september. Om man missköter vattning och annan skötsel övergår lotten till någon annan.

Källa: Atrium Ljungberg

Visa merVisa mindre